Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Μίσσας: «Χάσαμε το μυαλό μας»

Στο καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο απέδωσε ο Κώστας Μίσσας την ήττα της Εθνικής ομάδας από την Ισπανία, στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20 της Εσθονίας.

Μίσσας: «Χάσαμε το μυαλό μας»
Οι κακές… συνήθειες της Εθνικής ομάδας βγήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο και έτσι ήρθε η ήττα (82-60) από την Ισπανία, στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ U20, όπως δήλωσε ο Κώστας Μίσσας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως οι διεθνείς στο επιθετικό κομμάτι «έχασαν το μυαλό τους», ωστόσο πλέον άπαντες θα πρέπει να επικεντρωθούν στα δύο παιχνίδια που απομένουν για τις θέσεις 5-8.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μίσσας:

«Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι πως παίζοντας με μια ομάδα όπως η Ισπανία και γνωρίζοντας τις ικανότητές της είχαμε κάποια συγκεκριμένα σημεία αναφοράς σε σχέση με την τακτική. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ένα πιο αργό τέμπο, να πάμε σε πιο οργανωμένες επιθέσεις, να παίξουμε στην άμυνα λίγο πιο πίσω για να περιορίσουμε τους αιφνιδιασμούς και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Η Ισπανία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ομάδα που έχει καλή κίνηση χωρίς την μπάλα, είναι πολύ καλό στο επιθετικό τρανζίσιον και εμείς χωρίς να είμαστε απόλυτα καλά, ήμασταν στον αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο μας βγήκαν κάποιες κακές συνήθειες και μαζί βγήκαμε εκτός πλάνου, δίνοντας τη δυνατότητα στην Ισπανία να κάνει το παιχνίδι που ήθελε, να επιβάλλει το ρυθμό της και να κάνει το παιχνίδι της. Ειδικά σε ότι αφορά την επίθεση χάσαμε το μυαλό μας, δεν επιμείναμε στην τακτική μας και πήραν τον έλεγχο. Με μια ισπανική ομάδα στις μεγάλες ταχύτητες θα έχεις πρόβλημα… Δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην τετράδα, αλλά όπως κι αν έχει θα πρέπει να δούμε τη συνέχεια και να προσπαθήσουμε στα δύο παιχνίδια που απομένουν
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: