Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Σόου Διαμαντάκου και νίκη, αλλά… αποκλεισμός!!

Ο Γιώργος Διαμαντάκος με 33 πόντους και 15 ριμπάουντ οδήγησε την Εθνική Εφήβων στο 74-70 επί της Ρωσίας, αλλά δεν αρκούσε για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού της Λετονίας.

Σόου Διαμαντάκου και νίκη, αλλά… αποκλεισμός
Άξιζε κάτι καλύτερο η Εθνική Εφήβων… Μετά από δύο ήττες στον πόντο από Τσεχία και Βοσνία, επικράτησε 74-70 της αήττητης ως τώρα Ρωσίας, αλλά αυτό δεν αρκούσε για την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού της Λετονίας. Πλέον θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις 9-16, με βασικό στόχο να αποφύγει μία από τις τρεις τελευταίες θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Γιώργος Διαμαντάκος με 33 πόντους (9/10 βολές, 12/22 δίποντα) και 15 ριμπάουντ, ενώ 3’’ πριν το τέλος πέτυχε και το καλάθι που έδωσε προβάδισμα με 72-70 στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Νωρίτερα, η Εθνική είχε προηγηθεί με 46-35, αλλά βρέθηκε να ισοφαρίζεται σε 68-68 δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Πλέον το ελληνικό συγκρότημα θα διεκδικήσει μία από τις θέσεις 9-16 συμμετέχοντας αρχικά σε έναν όμιλο με τους τέταρτους των τριών άλλων ομίλων (Σλοβενία, Βουλγαρία, Ουκρανία). Οι αγώνες θα αρχίσουν τη Δευτέρα και βάσει της κατάταξης στο νέο όμιλο οι ομάδες θα αναμετρηθούν σε νοκ άουτ παιχνίδια με τις τέσσερις ομάδες που δεν προκρίθηκαν στα προημιτελικά (τους πέμπτους και έκτους σε Ε’ και Στ’ όμιλο). Βάσει των αγώνων κατάταξης που θα γίνουν, οι τρεις τελευταίες ομάδες (14ος, 15ος και 16ος) υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μίλησε για την αναμέτρηση επί της Ρωσίας αλλά και συνολικά για το τουρνουά.

«Υπάρχει ικανοποίηση για τη νίκη, αλλά πίκρα για τον τρόπο που χάθηκαν τα δύο προηγούμενα ματς με Τσεχία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη και ουσιαστικά μας στέρησαν τη δυνατότητα πρόκρισης. Η ομάδα αυτή έχει αμφισβητηθεί πάρα πολύ και ο πήχης ήταν χαμηλά, αλλά δείξαμε ότι θα μπορούσαμε με λίγη τύχη να φτάσουμε ψηλά στη διοργάνωση, καθώς οι διαφορές μεταξύ των περισσότερων ομάδων είναι πολύ μικρές και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτούς. Δυστυχώς για ένα λάθος, μια κακή στιγμή, ένα άστοχο σουτ μείναμε εκτός δεύτερης φάσης και θα διεκδικήσουμε μία από τις θέσεις 9-16», είπε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε για τη συνέχεια, που περιλαμβάνει αρχικά τη συμμετοχή σε όμιλο μαζί με Σλοβενία, Βουλγαρία και Ουκρανία:

«Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε. Υπάρχει συνέχεια στο τουρνουά και στόχος είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση, αφού από τη Δευτέρα αρχίζουν πάλι οι υποχρεώσεις, ενώ θα μετακινηθούμε από το Βέντσπιλς στη Λιεπάγια. Έχουμε ήδη εικόνα από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και πιστεύουμε πως είναι στα μέτρα μας».

Δεκάλεπτα: 19-21, 36-31, 56-49, 74-70.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 1, Κεφάλας 3 (1), Σπυριδωνίδης 7, Μήτογλου 5, Λιάπης 3 (1), Κουζέλογλου 6, Σταμάτης 14, Διαμαντάκος 33 (15 ριμπ.), Κώττας 2, Σπυρόπουλος, Χατζηνικόλας.

Ρωσία (Αφανασίεφ): Γκαβρίλοφ 4, Μαρτίνοφ 17 (4), Σταρατέλεφ 4, Βικτόροφ 12 (2), Φεντορτσένκο 17 (1), Μαλέικο 3 (1), Γκάνκεβιτς 4, Κούλικοφ 9.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: