Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Κλειδί οι προσθήκες…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης με το ένα πόδι στην… παραλία γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις μεταγραφικές επιλογές του ΑΡΗ και τις απαραίτητες προσθήκες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα Όταν σε λίγες ώρες… φεύγεις για καλοκαιρινές διακοπές μάλλον το μυαλό είναι περισσότερο εκεί, οπότε στο σημερινό μου blog ήθελα να γράψω για ένα θέμα που φαίνεται εύκολο και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση στον ΑΡΗ φέτος.
Το θέμα που κάθε χρόνο χρίζει τεράστιας ανάλυσης στον ΑΡΗ, αλλά σε κάθε περίπτωση φέτος φαίνεται πολύ εύκολο.
Όπως κατέγραψα και στο προηγούμενο σημείωμά μου και καλώς ή κακώς οι σκέψεις αυτές επιβεβαιώθηκαν πλήρως από τον ίδιο τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Χατζηνικολάου, ο ΑΡΗΣ χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Δεκάρι, δεξιό και αριστερό μπακ, δεξιό και αριστερό εξτρέμ και υπό συγκεκριμένες συνθήκες και στόπερ.
Αυτά ακριβώς ανέφερε και ο προπονητής στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Πράβετς. Ο ΑΡΗΣ πήρε ήδη το ένα εξτρέμ (που μπορεί να παίζει και στις δυο πλευρές) με την μεταγραφή του Ουντότζι, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει-παρά την οικονομική υπέρβαση που επιχειρήθηκε- να εξασφαλίσει την υπογραφή του… μπαλαντέρ, δεκαριού, πλέι-μέικερ όπως θέλετε βαφτίστε τον παίκτη σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ.
Ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον Σουμπίνιο, αλλά ούτε και τον Βιόλα, ενώ ως τώρα περιπτώσεις όπως του Τόζερ (μπορεί και να είμαι υπερβολικός, αλλά από τότε που έπαιζε στην ΑΕΚ δεν τον πήγαινα μία και υπάρχει και απόδειξη με την περιγραφή στο ΑΡΗΣ-ΑΕΚ)  δεν είναι αυτό που ζητάει ο Χατζηνικολάου, όχι λόγω αξίας, αλλά λόγω θέσης. Ο Τόζερ παίζει πιο πίσω από εκεί που θέλει ο προπονητής του ΑΡΗ και για αυτό δεν προχώρησε η περίπτωσή του.
Σε κάθε περίπτωση όμως αυτές οι κινήσεις που αναμένεται να γίνουν θα πιστοποιήσουν μια και καλή ότι οι στόχοι και τα θέλω του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα θα είναι τελείως διαφορετικά από πέρσι. Ήδη έχουν γίνει σημαντικότατες προσθήκες σε σχέση με πέρσι, αλλά απαιτείται και συνέχεια.
Οι κινήσεις τύπου Μανιά, Παπαδόπουλου, Έλσνερ ή Ουντότζι πιστοποίησαν ότι ο ΑΡΗΣ σαφέστατα θα έχει καλύτερη εικόνα από την περσινή. Το πόσο θα εξαρτηθεί από τις επόμενες κινήσεις.
Η κίνηση με τον Διούδη δεν επιβεβαίωσε απλά  το ρεπορτάζ και όσα αναφέραμε εδώ πριν από λίγες μέρες, αλλά και τις προθέσεις του Ηλιάδη. Για να συνεχίσει όμως και να λειτουργήσει ανάλογα και με τους άλλους πιτσιρικάδες πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη στήριξη.
Τα 1000 διαρκείας που έχει δώσει ως τώρα ο ΑΡΗΣ προφανώς και είναι ένα πολύ μικρό νούμερο. Ίσως το σπουδαίο φιλικό με την Ρόμα να αποτελέσει ένα έναυσμα για τον κόσμο. Πάντα όμως και παντού οι… μεταγραφές είναι αυτές που… προσφέρουν διαρκείας στις ΠΑΕ. Οπότε θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε… ονόματα γιατί ο Ηλιάδης δείχνει να αντιλαμβάνεται ως τώρα τους όρους του παιχνιδιού.
ΥΓ1 Σημαντική η πρόοδος που παρατηρείται στο 99. Προσοχή όμως δεν χρειάζεται εφησυχασμός γιατί έχει μείνει μόνο ένας μήνας..
ΥΓ2 Το σύνθημα «Κολέτσα, κορμάρα για πάντα Αρειανάρα» (με μία μικρή παράφραση της δεύτερης λέξης), δόνησε τα Μαμούνια στον χορό του SUPER-3. Είναι αλήθεια ότι η Χριστίνα ανταποκρίνεται πλήρως στο σύνθημα…
ΥΓ3 Η ΚΑΕ δείχνει και φέτος ότι δουλεύει με πλάνο και έχει ψηλά τον πήχη παρά τα προβλήματα. Αγγέλου, Πελεκάνος, Χαντ και Χαρίσης το αποδεικνύουν με την παραμονή τους, Γκίκας, Αθηναίου με την έλευσή τους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: