Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«Έφυγε» ο Μπερτ Τράουτμαν!!

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα ο Γερμανός τερματοφύλακας Μπερτ Τράουτμαν, ο οποίος είχε υπερασπιστεί την εστία της Μάντσεστερ Σίτι από το 1949 έως και το 1964.

«Έφυγε» ο Μπερτ Τράουτμαν
Τα τελευταία χρόνια ο Τράουτμαν ζούσε στην Ισπανία όπου άφησε και την τελευταία του πνοή, μετά από προβλήματα που αντιμετώπιζε με την καρδιά του.

Ο Τράουτμαν είχε βρεθεί στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είχε φυλακιστεί ως αιχμάλωτος. Παρά το γεγονός ότι μπορούσε να επιστρέψει στη Γερμανία, μετά την αποφυλάκιση του επέλεξε να μείνει στην Αγγλία, όπου ξεκίνησε να αγωνίζεται σε μια τοπική ομάδα του Λάνκασαιρ.

Η μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι, μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στους φίλους της ομάδας, που δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι ένα πρώην μέλος του γερμανικού στρατού θα αγωνιζόταν στην ομάδα τους. Ωστόσο σύντομα οι διαμαρτυρίες έδωσαν τη θέση τους στο χειροκρότημα, καθώς με το ταλέντο του κατάφερε να πείσει πως η απόκτηση του ήταν μια σωστή κίνηση.

Πιο χαρακτηριστική στιγμή της καριέρας του όμως παραμένει ο τραυματισμός του στον τελικό του Κυπέλλου το 1956. Κόντρα στη Μπέρμιγχαμ, η Σίτι είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με 3-1, όταν σε μια έξοδο του ο Τράουτμαν συγκρούστηκε με αντίπαλο του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον αυχένα και να χάσει τις αισθήσεις του. Παρά τη ζαλάδα που του προκάλεσε το χτύπημα, ο Γερμανός παρέμεινε στο αγωνιστικό χώρο -καθώς ακόμη δεν επιτρέπονταν οι αλλαγές- και υπερασπίστηκε με σθένος την εστία των «πολιτών», οι οποίοι στέφθηκαν Κυπελλούχοι.

Με τον πόνο να επιμένει την επόμενη μέρα ο Τραουτμαν πήγε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κατάγματα στους σπονδύλους του αυχένα. Ο τραυματισμός αυτός ουσιαστικά έβαλε τέλος στην καριέρα του καθώς ποτέ μετά δεν μπόρεσε να κάνει τις ίδιες εμφανίσεις.

Δείτε στο βίντεο πλάνα απο τον τραυματισμό του, τον οποίο το BBC είχε χρησιμοποιήσει ως υπόδειγμα συμπεριφόρας προς τον Κάρλος Τέβες όταν ο Αργεντίνος είχε αρνηθεί να περάσει ως αλλαγή σε ματς της Μάντσεστερ Σίτι.



Το 1956 ο Τράουτμαν είχε ψηφιστεί ο παίκτης της χρονιάς απο τους δημοσιογράφους και έτσι έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας και ο πρώτος μη Βρετανός ή Ιρλανδός που κέρδιζε τον τίτλο αυτό.

Μέχρι το τέλος της ζώης του παρέμεινε ένθερμος οπαδός της Σίτι, της οποίας τους αγώνες παρακολουθούσε ανελλιπώς, ενώ είχε δηλώσει πως θα υποστήριζε και θα πανηγύριζε για την Αγγλία ακόμα και αν έπαιζε κόντρα στη Γερμανία.

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: