Η ενίσχυση αυτή προήλθε κυρίως από το εμπόριο και τις επενδύσεις και όπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης, τα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη μπορεί να φτάσουν τα 41 δις λίρες μέχρι το 2020.
Πέρα από τα την οικονομική… κληρονομία, οι Αγώνες άφησαν και κοινωνική παρακαταθήκη, αλλάζοντας κατά πολύ τον τρόπο με τον οποίο οι Βρετανοί αντιμετώπιζαν τον εθελοντισμό. «Από τότε , χιλιάδες άνθρωποι εμπνεύστηκαν και άρχισαν να απασχολούνται με τους συλλόγους της περιοχής τους».
Ωστόσο, όπως προκύπτει από δημοψήφισμα για λογαριασμό του Sky News, οι Βρετανοί σε ποσοστό 88% έμειναν ανεπηρέαστοι από τους Αγώνες ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή κάποια άλλη δραστηριότητα.
Όμως θετικές επιπτώσεις καταγράφονται στις νεαρές ηλικίες (μεταξύ 16-18), όπου σε ποσοστό 20% δοκίμασε ένα νέο άθλημα, το 31% αθλήθηκε περισσότερο και το 21% αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στον εθελοντισμό.
Σε ερώτηση για το αν οι Αγώνες άξιζαν το κόστος των 9 δις που απαιτήθηκε για τη διοργάνωση τους, το 41% απάντησε πως ήταν καλή ή πολύ επένδυση ενώ το 30% υποστηρίζει πως δεν άξιζε αυτή τη δαπάνη.
Πηγή: www.england365.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου