Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ποια Γουναράδικα; Καλή αντάμωση στα Μπυράδικα!!

Το δρόμο για να απαλλαγεί από τα χρέη κάνει εύκολο στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ, γράφει ο Αποδυτηριάκιας…
Αχός πολύς ακούστηκε στο Καφενείο η Ελλάς με την κουβέντα στη Βουλή ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν ολοκλήρωσε τις παπαρδέλες του με φινάλε ηρωικό και πένθιμο. «Και όπως έλεγε ο Άρης Βελουχιώτης Καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Τι είναι αυτό;
Άρης Βελουχιώτης. Ο πιο μεγάλος άνδρας που γέννησαν τα κόμματα σ’ αυτό τον τόπο. Αληθινό όνομα Θανάσης Κλάρας, αντάρτικο Άρης Βελουχιώτης, πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, του ενόπλου αντιστασιακού στρατού στη γερμανική κατοχή.
Ευτυχώς που αυτοκτόνησε πριν 68 χρόνια. Αν ζούσε ίσως να μη γλύτωνε τη ξευτύλα σαν πολιτικός. Το παιχνίδι είχε μοιραστεί και δεν θα γινόταν ο Έλληνας Τίτο. Άσε ότι αν ζούσε θα βίωνε την προδοσία της πρακτορικής κλίκας του ΚΚΕ. Αυτοί, άλλωστε, τον έφαγαν, αυτοί τον έστειλαν.
Υποτίθεται ότι αλεπούδες και κουνάβια που τα κυνηγάνε για τη γούνα τους λένε τη μεγάλη ατάκα του Άρη. Σκάει μύτη για να βρει τροφή το ζώο και δεν ξέρει αν θα επιστρέψει στη φωλιά του. Λέει ο αλεπούς στην γκόμενα: «Αν δεν σε ξαναδώ, κυρά αλεπού, καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Επειδή αν τον τσακώσουν θα το γδάρουν.
Πανηγυρίζει η ΑΕΚ για τον υποβιβασμό της. Ποια γουναράδικα της Β΄ και της Γ΄ εθνικής. Στον παράδεισο βρίσκεται το ΑΕΚ και θα επανέλθει αγιασμένη και ξεχρεωμένη.
Αυτά βλέπει ο Αλαφούζος, και από κοντά ο «καθοδηγητής» Παναγόπουλος, και κανονίζει την πορεία του. Πάντα για το συμφέρον της ομάδας. Η ΑΕΚ το κάνει πολύ εύκολο το δρόμο για τα γουναράδικα στον Παναθηναϊκό. Άσε τι λένε οι «αισιόδοξοι» γραφιάδες, οι παρηγορητές του τριφυλλοφόρου κηδειόχαρτου…
 
Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ σήμερα που εισπράττει, που δεν πληρώνει, που δεν μειώνει το χρέος της, γράφει ο apodytiriakias.gr
 
Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Παραλαμβάνει Ελλάδα χρεωμένη και την παραδίδει καταχρεωμένη. Τι είναι αυτό; Τι έγινε, σου λέει, που τα 200 δις θα γίνουν 300, το ίδιο είναι, αφού η δουλειά πάει για φούντο.

Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ίδιο έργο. Μας φορτώνει με περισσότερα δάνεια για να τη βγάλει, μέχρι που υποχρεώνεται να σιδερώσει την Ελλάδα με τα μνημόνια.

Απατεώνες οι κύριοι; Σε καμμία περίπτωση. Ούτε πήραν χαμπάρι. Ο ένας έτρωγε τα κοψίδια του, ο άλλος γύμναζε την κορμάρα του, ενώ οι δικοί τους ξεσκίζαν στις αρπαχτές. Ούτε ο κύριος Αλαφούζος είναι απατεώνας. Προς Θεού. Ούτε ο «βοηθός» του ο κύριος Παναγόπουλος.

Καμμία σχέση με τους παπανδρεουκαραμανλήδες. Το δίδυμο στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν στο πόντο τα οικονομικά της ΠΑΕ. Απόλυτη γνώση στο μέγεθος του παθητικού που παρέλαβαν. Κι εδώ προκύπτει το κρίσιμον ερώτημα.

Μειώνεται το χρέος του Παναθηναϊκού; Κι αν όχι ποιες προβλέπεται να είναι οι συνέπειες που περιμένουν την ομάδα;

Λεφτά έτσι ή, αλλοιώς μπαίνουν στον Παναθηναϊκό. Η εταιρεία έχει μια κινητικότητα. Έσοδα από ΟΠΑΠ, Nova, εισιτήρια, παραχωρήσεις παικτών κ.α. Λεφτά δεν βγαίνουν από το ταμείο. Θα χρειαστεί να επανέλθω, μετά το διαφημιστικό διάλειμμα.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: