Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Δηλώσεις που έγραψαν... ιστορία

http://www.contra.gr/images/m/beniteth_m.jpgΜετά τη νέα γκέλα από την Μπέρμπιγχαμ, ο Ράφα Μπενίτεθ τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού και πως η Λίβερπουλ θα κατακτήσει σίγουρα την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βρετανικός Τύπος όμως δεν το έχει και τόσο δεδομένο, καθώς οι «κόκκινοι» σε καμία περίπτωση δεν πείθουν με τις εμφανίσεις τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η «Mirror» να φέρει στην… επιφάνεια το top-10 των καλύτερων δηλώσεων… Όχι φυσικά αυτών που επιβεβαιώθηκαν, αλλά αυτών που διαψεύστηκαν πανηγυρικά.


10. Άλαν Μπαλ (προπονητής Μάντσεστερ Σίτι): «Ο Μπάστερ θα γίνει ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιρστής αξίας 11 εκ. ευρώ»
Ο Άλαν Μπαλ σχολίασε την απόκτηση του Μάρτιν «Μπάστερ» Φίλιπς από την Έξετερ για 550.000 ευρώ το 1995. Μετά από 3 χρόνια πουλήθηκε για 110.000 ευρώ στην Πόρτσμουθ, ενώ από εκεί πήγε στην Πλίμουθ για 30.000 ευρώ.

9. Τόμι Ντόχερτι (προπονητής της Μάντσεστερ από το 1972 έως και το 1975): «Αν ο Ντουάιτ Γιορκ κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής τότε εγώ θα είμαι ο Μάο Τσέ Τουνγκ».
Τα λόγια είναι περιττά. Ο Ντουάιτ Γιορκ έκανε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αχτύπητο δίδυμο με τον Άντι Κόουλ και κέρδισε, εκτός των άλλων, το τρέμπλ το 1999.

8. Κέβιν Κίγκαν (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής): «Ναι ο Μπάτι θα το βάλει».
Ο Κέβιν Κίγκαν μαζί με τον Μπόμπι Μουρ σχολιάζουν το Μουντιάλ του 1998. Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Αργεντινή και η διαδικασία των πέναλτι οδεύει προς το τέλος της. Ο Ντέιβιντ Μπατ έχει πάρει φόρα για να εκτελέσει το πέναλτι και ο Μουρ ρωτάει τον Κίγκαν: «Γρήγορα Κέβιν, τον ξέρεις καλύτερα από όλους (εκείνη την περίοδο ήταν προπονητής του στη Νιούκαστλ), θα το βάλει;», για να λάβει την απάντηση: «Ναι, θα το βάλει». Το αποτέλεσμα; Ο Κάρλος Ρόα απέκρουσε και τα «λιοντάρια» αποκλείστηκαν.

7. Μάλκομ Άλιστον (βοηθός προπονητή στην Μάντσεστερ Σίτι): «Θα τρομοκρατήσουμε τους δειλούς της Ευρώπης».
Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1968 και ο Άλιστον κάνει δηλώσεις για την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας. Λίγο καιρό αργότερα, η ομάδα του γνωρίζει τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο, από την Φενέρμπακτσέ. Έκτοτε δεν έχει παίξει ξανά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

6. Τέρι Βενμπλς (προπονητής): «Ο Μέσι είναι καταπληκτικός από δεξιά, αλλά ο Ρονάλντο είναι από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα. Μάλιστα μπορεί να σκοράρει και με κεφαλιά, κάτι που ο Μέσι δεν μπορεί να το κάνει».
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε με αφορμή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009. Την απάντηση την έλαβε από τον ίδιο τον Αργεντίνο εντός του αγωνιστικού χώρου και ήταν αποστομωτική. Με κεφαλιά έκανε το 2-0 για την Μπαρτσελόνα και «κλείδωσε» το τρόπαιο για τους Καταλανούς.

5. Μάικ Άσλεϊ (ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ): «Να έχετε πίστη σε εμάς. Όχι μόνο δεν θα υποβιβαστούμε, αλλά θα βγούμε και στην Ευρώπη».
Έγινε ακριβός το αντίθετο. Η Νιουκαστλ υποβιβάστηκε και παλεύει για την άνοδό της στην Premier League.

4. Ζεράρ Ουγιέ (Προπονητής της Λίβερπουλ το 2002): «Ο Σεϊρού είναι ένας παίκτης γεννημένος νικητής. Έχει καταπληκτικές ικανότητες και κάποια πράγματα που κάνει μου θυμίζουν στον Ζιντάν».
Ο Γάλλος μέσος έμεινε στην Λίβερπουλ για 2 χρόνια (39 συμμετοχές/2 γκολ). Τις επόμενες δύο σεζόν έπαιξε δανεικός στην Μαρσέιγ και την Μπορντό. Το 2006 ξεκίνησε μία 3ετία στην Ρεν και το 2009 πήγε στην Ανόρθωση. Τα ονόματα των ομάδων και η φτωχή του παρουσίες σε αυτές, διαψεύδουν τον Γάλλο τεχνικό.

3. Αρσέν Βενγκέρ (προπονητής της Άρσεναλ: «Διακρίνω μία αλλαγή στην ισορροπία του αγγλικού ποδοσφαίρου λόγω του νταμπλ που κατακτήσαμε».
Ο Αλσατός διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Οι «κανονιέριδες» μπορεί να παίζουν θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά από τίτλους τίποτα. Τη δήλωσή αυτή την έκανε το 2002… Έκτοτε από τους 25 τίτλους που διεκδίκησε κατέκτησε μόλις 3!

2. Άλαν Χάνσεν (παλαίμαχος Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής): «Με αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα».
Αυτό είμαι στον συμπατριώτη του Άλεξ Φέργκιουσον το 1995 μετά την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από την Άστον Βίλα με 3-1. Μπέκαμ, Μπατ, Σκόουλς και τα αδέλφια Νέβιλ τον διέψευσαν με αποκορύφωμα το τρεμπλ του 1999.

1.Ούλι Χένες (παλαίμαχος Γερμανός ποδοσφαιριστής): «Πως η Αγγλία θα κερδίσει την Γερμανία; Αυτό έχει να συμβεί εδώ και… 100 χρόνια. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία θα διαλύσει την Αγγλία».
Τι ήθελε και το είπε; Τα «πάντσερ» γνώρισαν το διασυρμό με 5-1, από τον Όουεν (3 γκολ) και την παρέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: