Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΠΑΟΚ-Ποιες μεταγραφές; Τα πλέι-οφ!

Ποιες μεταγραφές; Τα πλέι-οφ!

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει όλη του τη φετινή χρονιά μέσα σε 2,5 εβδομάδες στα προσεχή πλέι-οφ, από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 16 Μαΐου. Εκεί θα διεκδικήσει την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία εφόσον επιτευχθεί θα ανεβάσει την ομάδα σε άλλο επίπεδο.
Έως τότε όλοι στο Δικέφαλο συμφωνούν ότι η ομάδα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη μόνο στα αγωνιστικά θέματα και να μείνει μακριά από τα μεταγραφικά σενάρια τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει να φουντώνουν.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι η μεταγραφολογία των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να επηρρεάσει αρνητικά την ομάδα και κάποιους παίκτες και γι’ αυτό θέλουν να μείνουν όλα τα σενάρια μακριά από το σύλλογο. Ακόμη και οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος έχουν παγώσει και θα γίνουν μετά από την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, για να μείνουν όλοι προσηλωμένοι στα πλέι-οφ.
Τα ονόματα του Παναγιώτη Ταχτσίδη που μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ το προσεχές καλοκαίρι και του Ιγκορ Ντε Καμάργκο της Σταντάρ Λιέγης (ο οποίος κοστολογείται πάνω από 4.000.000 ευρώ!), ήταν τα τελευταία που ακούστηκαν και σχετίστηκαν με τον ΠΑΟΚ, αλλά κανένα από τα δύο δεν αποτελεί πραγματικό στόχο του Δικεφάλου.
Ο αρχηγός της βέλγικης ομάδας σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ του Βελγίου τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ ή άλλο σύλλογο για την απόκτησή του, ωστόσο δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Γερμανία.
«Το ενδιαφέρον είναι πολύ κολακευτικό για μένα, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Η Μπουντεσλίγκα θα ήταν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση, ακόμη και η Ελλάδα. Αγωνίζομαι εδώ και τέσσερα χρόνια στη Στάνταρ Λιέγης, αλλά αν προέκυπτε η πιθανότητα μιας μεταγραφής, γιατί όχι;», υποστήριξε ο Ιγκορ Ντε Καμάργκο ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το 2013 και η τιμή του είναι άνω των 4.000.000 ευρώ, ένα ποσό απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ!
Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο ταξίδι που είχε κάνει πριν από τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο είχε κάνει μία φιλολογική ερώτηση για την τιμή του Ντε Καμάργκο, αλλά τότε ο φίλος του Βίνστεντ Ντ’ Ονούφριο του είχε πει ότι κοστίζει πάνω από 7.000.000 ευρώ! Ουσιαστικά και πραγματικό ενδοαφέρον δεν υπήρξε ποτέ…
Τώρα αναφορικά με την περίπτωση Ταχτσίδη, ουδέποτε υπήρξε επαφή του ΠΑΟΚ με τον νεαρό παίκτη, ούτε καν διερευνητική. Όντως μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, αλλά εδώ και καιρό έχει προχωρημένες επαφές με ομάδες της Ιταλίας και οι πληροφορίες από τη γειτονική χώρα τον θέλουν να έχουν ήδη κλείσει σε σύλλογο του Καμπιονάτο.
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει στο μυαλό του αρκετές περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το δυναμικό του Δικεφάλου, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική επαφή. Όλοι στον ΠΑΟΚ συμφωνούν ότι προέχει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας για τα πλέι-οφ και η συγκέντρωση στα αγωνιστικά θέματα και όχι ο μεταγραφικός αποπροσανατολισμός που επιχειρείται με θέματα όπως του Σαλπιγγίδη, του Ντε Καμάργκο, του Ταχτσίδη ή του Βιεϊρίνια που ονειρεύονται στον Παναθηναϊκό. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: