Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Επένδυση στους νέους...


Ο Χάρης Κοπιτσής... Να επενδύσουν στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές κάλεσε τους υπεύθυνους της ΑΕΚ αλλά και τις άλλες ελληνικές ομάδες ο Χάρης Κοπιτσής μέσω συνέντευξής του στην ιστοσελίδα aek365.gr. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου των τμημάτων της ομάδας...

«Ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται η δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια η ομάδα θα έχει παίκτες που θα έχουν βγει από τα δικά της τμήματα υποδομής. Αργήσαμε πολύ σαν ΑΕΚ να το κάνουμε αυτό. Έπρεπε από το 1990, το λιγότερο, να έχει δημιουργηθεί η ακαδημία. Όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ θα είχε βγει κερδισμένη. Θα είχε δημιουργήσει πολλά πράγματα και θα είχε κερδίσει, όχι μόνο παίκτες, αλλά και χρήματα, τεχνογνωσία, έναν αθλητικό πλούτο, που θα βελτίωνε το όνομά της σε όλους τους τομείς.

Η φύση της ακαδημίας είναι τέτοια, που καμία ομάδα δεν την θέλει. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος. Ποια ομάδα τα διαθέτει αυτά στην Ελλάδα; Καμία. Όλοι θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τόσο ρηχό, που δεν έχουμε την υποδομή να μπορέσουμε να φέρουμε έναν ξένο παίκτη, σε καλή ηλικία και να του προσφέρουμε εξέλιξη. Κάτι που θα σημαίνει οικονομικά οφέλη από κάποια μεταγραφή του. Κανείς στην Ευρώπη δεν παρακολουθεί ελληνικό πρωτάθλημα για να δει έναν ξένο. Αρα εμείς θα πρέπει να επενδύσουμε στα δικά μας παιδιά. Όπως γινόταν και παλιότερα.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ο χώρος που θα αναπτυχθεί το έργο. Θεωρώ λυπηρό για την ΑΕΚ και όσους ασχολούνται με αυτή να μην έχουν αντιληφθεί το πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι ακαδημίες έναν χώρο που θα μπορέσουν να εξελιχθούν οι παίκτες. Είναι οξύμωρο και γελοίο να ξοδεύονται 1 και 2 εκ ευρώ για μεταγραφές ανούσιες, την στιγμή που με αυτά τα χρήματα μπορείς να έχεις ένα έργο ζωής.

Ένα αθλητικό κέντρο ακαδημιών, που αποκλειστικά θα φιλοξενεί τα δικά της παιδιά. Που θα μπορείς να δουλέψεις σε τακτικές, τεχνικές, να μάθεις τα παιδιά το τι σημαίνει ΑΕΚ. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται... τίποτα, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι.

Και το μόνο σίγουρο είναι πως σε κάποια χρόνια, όχι μόνο θα έχεις κάνει απόσβεση, αλλά τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Όχι μόνο από την μεταπωλητική αξία, αλλά από αξίες άλλες, αφού όλα αυτά τα παιδιά θα κουβαλάνε την ιδέα της ΑΕΚ μέσα τους και θα την μεταδίδουν όπου και αν πάνε. Έτσι φτιάχνεται η ιστορία. Πρέπει να γίνει αυτό το κέντρο, που θα είναι σχολείο για αυτά τα παιδιά"
, ήταν τα λόγια του Κοπιτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: