Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Στο δρόμο για τα ημιτελικά...


Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ... Το επόμενο διήμερο θα γίνουν γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα παραμείνουν στη διεκδίκηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη διεξάγονται οι αγώνες ρεβάνς για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Τρίτη στο «Καμπ Νου» την Αρσεναλ, έχοντας το πλεονέκτημα μετά την ισοπαλία 2-2 στην πρώτη αναμέτρησης. Οι «μπλαουγκράνα» θα παραταχθούν στο αυριανό παιχνίδι χωρίς τους τραυματίες Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Αντρές Ινιέστα και τους τιμωρημένους Κάρλες Πουγιόλ, Χεράρδ Πικέ, ωστόσο επιστρέφει ο Τσάβι, ενώ ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος αγωνίστηκε στην σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδες, αναμένεται να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Από την πλευρά τους, οι «κανονιέρηδες» καλούνται να αποσπάσουν ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα τους δώσει την πρόκριση, χωρίς τους τραυματίες Σεσκ Φαμπρέγας, Αντρέι Αρσάβιν, Ουιλιάμ Γκαλάς και τον ανέτοιμο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, με αποτέλεσμα ο Αρσέν Βενγκέρ να προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Θίο Γουόλκοτ στη γραμμή κρούσης.

Στον δεύτερο προημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ίντερ «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους στο «Λουζνίκι», με τους πωταθλητές Ιταλίας να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, μετά τη νίκη 1-0 στο «Τζιουζέπε Μεάτσα». Ο Μάριο Μπαλοτέλι επιστρέφει για λογαριασμό των «νερατζούρι», ενώ οι Χαβιέρ Ζανέτι, Ντάγκλας Μαϊκόν, Λούσιο και Σαμουέλ Ετό είναι ξεκούραστοι, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν στον νικηφόρο αγώνα πρωταθλήματος με την Μπολόνια. Από την πλευρά της, η «ομάδα του στρατού» καλείται να πάρει τη νίκη-πρόκριση χωρίς τους τιμωρημένους Μίλος Κράσιτς και Γεβγκένι Αλντόνιν και να γίνει η πρώτη ρωσική ομάδα που θα φτάσει στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την Τετάρτη το ενδιαφέρον στρέφεται στο «Όλντ Τράφορντ», όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να ανατρέψει την ήττα 2-1 από την Μπάγερν στο Μόναχο. Πλήγμα για τους «κόκκινους διαβόλους» αποτελεί η απουσία του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τους Βαυαρούς και απουσίασε από το σαββατιάτικο ντέρμπι με την Τσέλσι, όπου οι «μπλε» επιβλήθηκαν 2-1 στο «Θέατρο των Ονείρων».

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο ’ριεν Ρόμπεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει και την παράδοση με το μέρος της: οι Βαυαροί έχουν γνωρίσει μόνο μια ήττα σε οκτώ αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτή στον τελικό της Βαρκελώνης το 1999. Επίσης, οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν έχουν καταφέρει, σε τρεις προσπάθειες, να νικήσουν γερμανική ομάδα στο «Ολντ Τράφορντ», σε αγώνα «νοκ άουτ» φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «4» την ομάδα που θα... επιβιώσει από τον γαλλικό «εμφύλιο» της Λιόν με την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μπορντό. Οι «λιονέ» έχουν το προβάδισμα, καθώς επικράτησαν 3-1 των «γιρονδίνων» στο Ζερλάν στο πρώτο παιχνίδι, ενώ, όποια ομάδα προκριθεί στους «4», θα γίνει η πρώτη γαλλική μετά το 2004 και τη -μετέπειτα φιναλίστ- Μονακό.

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων), καθώς και τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης έχουν ως εξής:

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ίντερ 6/4 (0-1)
3. Μπαρτσελόνα - Αρσεναλ 6/4 (2-2)
1. Μπορντό - Λιόν 7/4 (1-3)
2. Μάντσεστερ Γ. -Μπάγερν Μονάχου 7/4 (1-2)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 20-21 Απριλίου και οι
αγώνες ρεβάνς στις 27-28 Απριλίου)
Α. Νικητής 2-Νικητής 1
Β. Νικητής 4-Νικητής 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: