Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Γκέκας: "Δεν θα απέκλεια τον ΠΑΟ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/fa/fanis_2010_4_6_10_33_34_b.jpgΜπορεί ο Φάνης Γκέκας να μην έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2006 για να παραχωρήσει τη θέση του στην επίθεση στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όμως ο χρόνος αποδεικνύεται πως είναι ο καλύτερος γιατρευτής των "πληγών" ακόμα και όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας διεθνής φορ στην εφημερίδα "Goal" δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό μετά από τη Χέρτα καθώς "ο άνθρωπος που με πρόδωσε τότε έχει φύγει τώρα από την ομάδα", για να ξεκαθαρίσει πως για εκείνον όλες οι φανέλες είναι ίδιες.

Επιπλέον, ο δανεικός στους Βερολινέζους (από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν) φορ χαρακτήρισε δίκαιη την επικείμενη κατάκτηση της Σούπερ Λίγκας από το "τριφύλλι", εξέφρασε την άποψη ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν μπορεί να καλύψει το κενό του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας, ενώ μίλησε επίσης για το Μουντιάλ του 2010, τη μάχη της Χέρτα για την παραμονή αλλά και την... ΑΕΛ. Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Φάνη Γκέκα:

Με έναν άνθρωπο είχα πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Ξέρει ο κόσμος ποιον εννοώ. Δεν χρειάζεται να πω το όνομά του. Πληγώθηκα με τον τρόπο που μου φέρθηκε γιατί τον θεωρούσα δικό μου άνθρωπο και εκείνος με πρόδωσε. Εχει φύγει τώρα όμως από την ομάδα, οπότε δεν αποκλείω ούτε την περίπτωση του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια της καριέρας μου.

Είχες παραδεχτεί κατά το παρελθόν ότι απέρριψες τον ΠΑΟΚ, διότι ήταν τότε υπό διάλυση. Τώρα που είναι σε καλύτερη κατάσταση, θα πήγαινες;

Αν γίνει κάποια σοβαρή πρόταση, φυσικά και θα το σκεφτώ. Σημασία έχει να είναι σοβαρή η πρόταση από όποια ομάδα κι αν είναι. Δεν σνομπάρω κανένα πρωτάθλημα. Ευχαρίστως θα συζητήσω προτάσεις από Ελλάδα. Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση.

Δεν έχεις προτίμηση σε κάποια φανέλα;

Οχι. Ολες οι φανέλες είναι ίδιες.

Πάμε και στο κομμάτι της Εθνικής. Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική;

Ο πρωταρχικός στόχος μας, που ήταν να προκριθούμε στο Μουντιάλ, επετεύχθη. Από κει και πέρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περάσουμε από τον όμιλό μας.

Πιστεύεις δηλαδή ότι μπορείτε να το καταφέρετε;

Ναι, αν είμαστε σοβαροί μπορούμε. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Οσον αφορά την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, ποιος πιστεύεις ότι θα ήταν άξιος αντικαταστάτης του Οτο Ρεχάγκελ;

Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναλάβει κάποιος ξένος, που να είναι σοβαρός.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς;

Οχι, δεν μπορεί ο Μπάγεβιτς να καλύψει το κενό του Οτο Ρεχάγκελ. Πρέπει να έρθει κάποιος από το εξωτερικό.

Γιατί όχι ο Μπάγεβιτς;

Δεν θα μπορεί να κουμαντάρει τους παίκτες στα αποδυτήρια. Γενικά πιστεύω ότι κανένας προπονητής από την Ελλάδα δεν θα μπορεί να αναλάβει την Εθνική. Πρέπει να έρθει κάποιος από το εξωτερικό που να είναι πολύ σοβαρός.

Θα... παλέψεις λοιπόν για την παραμονή της Χέρτα; Ή πιστεύεις ότι έχουν χαθεί οι ελπίδες;

Εχουμε ακόμα πέντε αγωνιστικές. Στον αγώνα με την Ντόρτμουντ μας έκλεψαν βαθμούς. Ακύρωσαν καθαρό γκολ. Το είπα όταν έγινε. Θα παλέψουμε όμως μέχρι το τέλος. Αν είμαστε σοβαροί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

"Τελικός" το παιχνίδι με τη Στουτγκάρδη;

Ναι, είναι τελικός για εμάς. Είμαστε σε καλό δρόμο πλέον και είναι στο χέρι μας να παραμείνουμε στην κατηγορία, ακόμα και χωρίς να δώσουμε αγώνα μπαράζ.

Αν, παρ' όλα αυτά, η βελτίωση που λες δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και υποβιβαστεί η Χέρτα, τότε τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις εκεί, θα γυρίσεις στη Λεβερκούζεν ή θα επιδιώξεις κάποια μεταγραφή;

Τα δικαιώματά μου ανήκουν στη Λεβερκούζεν, οπότε αν υποβιβαστεί η Χέρτα δεν μπορώ να συνεχίσω εκεί. Μπορώ όμως να ''σπάσω'' το συμβόλαιό μου και να φύγω. Αυτό θα κάνω, γιατί δεν θέλω με τίποτα να γυρίσω στη Λεβερκούζεν.

Πες μας δυο λόγια για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα;

Είναι πράγματι πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το διεκδικούσαν μέχρι πρότινος πολλές ομάδες και αυτό είναι πολύ καλό.

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει στο παραπέντε η ανατροπή και να μην κατακτήσει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός;

Οχι, πιστεύω ότι θα το πάρει ο Παναθηναϊκός. Και αυτό θα είναι και το δίκαιο. Ηταν ο καλύτερος φέτος. Θα μπορούσε να το πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά η ήττα από τον Αρη ήταν καθοριστική. Οσο για τον Ολυμπιακό, είχε πολλά προβλήματα φέτος και δεν ήταν καλός.

Τι σου λείπει πιο πολύ από Ελλάδα;

Είναι οι γονείς μου εκεί και σίγουρα μου λείπουν. Προσπαθώ όμως να πηγαίνω. Το Μάιο θα τους δω, αλλά ειδικά τώρα, λόγω των υποχρεώσεών μου με την Εθνική, θα είμαι κάθε μήνα στην Ελλάδα, οπότε θα τους βλέπω συχνά. Βέβαια έχω κι εγώ την οικογένειά μου εδώ στη Γερμανία και είμαι χαρούμενος.

Να υποθέσω ότι δεν έχεις ξεχάσει και την ΑΕΛ. Εχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, έτσι δεν είναι;

Ναι, τα συναισθήματά μου για την ΑΕΛ είναι γνωστά. Θέλω πολύ να γυρίσω κάποια στιγμή εκεί. Αν έχω ακόμα αντοχές να παίξω μπάλα, αλλιώς να αναλάβω κάποιο πόστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: