Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ζοσέ Μουρίνιο -"Μετά τον Θεό... εγώ"

http://www.contra.gr/images/m/josemurinho0604001_m.jpgΕπίθεση Ζοσέ Μουρίνιο σε ΤΣΣΚΑ και Μίλαν. Τα "παράπονα" του προπονητή της Ίντερ για τον δεύτερο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ατάκες, τα ξεσπάσματα και οι αντιδράσεις του Πορτογάλου τεχνικού, που αναστάτωσαν την ποδοσφαιρική Ευρώπη «Ο Θεός και μετά από Αυτόν εγώ», είναι από τις ατάκες που προκάλεσαν την ποδοσφαιρική κοινότητα. Το ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο, δεν αμφισβητείται σχεδόν από κανέναν. Όσον αφορά στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του όμως, οι γνώμες διίστανται. Πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις ανθρώπων που κάποιοι «λατρεύουν να μισούν» και κάποιοι άλλοι... απλά να λατρεύουν . Ο Ζοσέ Μουρίνιο, περί ου ο λόγος, φροντίζει συχνά πυκνά να «τραβάει τα βλέμματα», με τις δηλώσεις του να γίνονται κάθε τόσο αντικείμενο συζήτησης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ, στο περιθώριο του αγώνα ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη ρωσική πρωτεύουσα, για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, προκάλεσε και πάλι με τις δηλώσεις του. Μήλον της έριδος αυτή τη φορά, η εύνοια της οποίας τυγχάνει κατά την άποψή του, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.«Η ΤΣΣΚΑ έχει κάνει ήδη την πρώτη κίνηση για να πάρει τη νίκη. Δεν αγωνίστηκε το Σάββατο. Χρησιμοποίησαν μία πολύ πένθιμη δικαιολογία επικαλούμενη λόγους ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας και το έκαναν πολύ καλά.

Θα μπορούσαν σίγουρα να πουν την αλήθεια. Πριν από μήνες είχα δώσει συγχαρητήρια στον γιατρό Γκαλιάνι, που έκανε αυτό που στη χώρα μου αποκαλούμε έξυπνο παιχνίδι με την μετακίνηση χρονικά κάποιων αγώνων της Μίλαν σε πρωτάθλημα και Κόπα Ιτάλια.

Η ΤΣΣΚΑ έκανε το ίδιο πράγμα, το έκανε πολύ καλά όμως έπρεπε να είναι πιο ειλικρινείς. Με ρωτάτε αν θα πήγαινα ποτέ προπονητής στη Ρωσία; Μόνο στην ΤΣΣΚΑ! Έτσι θα μπορούσα να αλλάζω όποτε θέλω τις ημερομηνίες που θα δίνω τα παιχνίδια
», υποστήριξε ο Ζοσέ Μουρίνιο, στάζοντας πολλή από τη χολή του, για τα καμώματα της ρώσικης ομάδας.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί… τα «κατηγορώ» για τους Ρώσους είχαν και συνέχεια, με αντικείμενο αυτή τη φορά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ αγωνίζεται σε πλαστικό χλοοτάπητα. «Επιπλέον, το να παίζουμε σε συνθετικό χλοοτάπητα είναι ντεζαβαντάζ για εμάς. Εάν το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε με 31 ομάδες να παίζουν σε φυσικό χορτάρι και μία να παίζει σε συνθετικό, είναι οι 31 που έχουν πάρει το λάθος δρόμο ή η ΤΣΣΚΑ; Θα ήταν πιο ωραίο το παιχνίδι αν γινόταν σε φυσικό χορτάρι», σημείωσε.Ο ξεχωριστός κύριος Μουρίνιο

Με αφορμή τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του «ξεχωριστού», το contra.gr θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου τα λεγόμενα του συζητήθηκαν και έμειναν στην ιστορία.

Λίγες μέρες μετά την πρόσληψή του από την Τσέλσι, τονίζει: «Αν ήθελα μία εύκολη αποστολή, θα έμενα στην Πόρτο. Υπέροχη μπλε καρέκλα, το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Θεός και μετά από Αυτόν, εγώ».Μετά από έναν αγώνα πρωταθλήματος με την Μπλάκμπερν, δηλώνει: «Όλο το απόγευμα έβρεχε στο γήπεδο και πουθενά αλλού. Φαίνεται πως το Ίγουντ Παρκ έχει το δικό του κλίμα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πισίνα. Εξάλλου, για ρίξτε μία ματιά στον ξανθό που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, τον Ρόμπι Σάβατζ. Κάνει 20 φάουλ σε κάθε ματς και ποτέ δεν τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά εν τέλει ήταν αγώνας πάλης. Πάντως, παλέψαμε και μάλιστα φανταστικά».

Μετά από μια ήττα από την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, λέει: «Όταν είδα τον Φρανκ Ράικαρντ να πηγαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών, δε μπορούσα να το πιστέψω. Όταν είδα τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να αποβάλλεται, δε μου έκανε εντύπωση».Μιλώντας για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Αν με βοηθούσε στην προπονητική, θα ήμαστε στον πάτο της βαθμολογίας. Αν εγώ τον βοηθούσα στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, θα είχαμε χρεοκοπήσει».

Μετά από μια ισοπαλία με την Έβερτον: «Όλοι κλαίνε επειδή νικάμε συνεχώς, άρα νομίζω πως η ισοπαλία με την Έβερτον κάνει τους πάντες χαρούμενους. Δίνει στις υπόλοιπες ομάδες ελπίδα και αυτό που περιμένουν οι πολλοί. Μπορεί να φανώ ηλίθιος με αυτό που θα πω, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάρουμε το τρίποντο».

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του αναφορικά με το αήττητο της τότε ομάδας του Τσέλσι: «Όλοι περιμένουν την Τσέλσι να μη νικάει όλα τα παιχνίδια. Την ημέρα που θα χάσουμε, θα ανακηρυχθεί Εθνική Εορτή στην Αγγλία. Είμαστε όμως έτοιμοι γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στον Αρσέν Βενγκέρ: «Ο τύπος είναι ηδονοβλεψίας. Του αρέσει να κοιτάζει τους άλλους. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που όταν βρίσκονται σπίτι τους, έχουν ένα μεγάλο τηλεσκόπιο για να βλέπουν τι συμβαίνει σε άλλες οικογένειες. Το μόνο που κάνει είναι να μιλάει, να μιλάει και να μιλάει για την Τσέλσι».

Μετά την ήττα της Ίντερ από την Αταλάντα, απευθυνόμενος στους παίκτες του: «Το πρώτο πρωτάθλημα το κατακτήσατε στα χαρτιά, το δεύτερο χωρίς αντίπαλο, το τρίτο στο τελευταίο λεπτό. Είστε μία ομάδα από σκ..»Το video του πρώτου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: