Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ανησυχία για την… ασφάλεια

Ανησυχία για την… ασφάλεια

Για την ασφάλεια όσων φίλων του ποδοσφαίρου ταξιδέψουν στη χώρα για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 εγγυήθηκε –για άλλη μια φορά- η Κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής.
Το θέμα της «ασφάλειας» ήταν κάτι που απασχολούσε όσους θέλουν να ταξιδέψουν και η Κυβέρνηση της χώρας διαβεβαίωνε ότι έχει αρχίσει τις ενέργειες που θα καταπολεμούσαν το πρόβλημα.
Το ζήτημα της «ασφάλειας», όμως ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα στην Νότια Αφρική, μετά από την δολοφονία του ηγέτη του ακροδεξιού κινήματος «Αντίσταση των Άφρικαανς», Εζέν Τερλμπλάνς και την ξεκάθαρη δήλωση των συνεργατών του, πως θα εκδικηθούν για τον θάνατο του ηγέτη τους. Ο Τερλμπλάνς ήταν ένας από τους υπέρμαχους του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης δολοφονήθηκε μέσα στο αγρόκτημά του μετά από επίθεση που δέχθηκε. Δύο άτομα κρατούνται από τις Αρχές, τα οποία δούλευαν για τον Τερλμπλανς, και φέρονται να είχαν έναν διαπληκτισμό μαζί του, με αφορμή μισθούς που τους όφειλε. Ωστόσο, στελέχη του κινήματός του υποστηρίζουν ότι ηθικός αυτουργός είναι ο επικεφαλής της νεολαίας του Αφρικανού Κονγκρέσου, επειδή, -όπως υποστηρίζουν- προέτρεπε «στη δολοφονία λευκών γαιοκτημόνων, με ένα τραγούδι που υιοθέτησε ως ύμνο της Νεολαίας».
Οι Αρχές της Νοτίου Αφρικής δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η δολοφονία δεν πρόκειται να επηρεάσει το Μουντιάλ, με τον αρμόδιο υπουργό, Νάθι Μθέντβα να υποστηρίζει ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα από τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας που έχουν ληφθεί.
Η ακόλουθη δήλωση του άμεσου συνεργάτη του Τέρλμπλανς, όμως, φαίνεται ικανή να πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα… «Οι ομάδες πρέπει να ξανασκεφθούν την επίσκεψή τους στη «χώρα των φόνων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: