Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Με ρεσιτάλ του Μέσι στους "4"

http://www.sport24.gr/ast/cov/me/messi_2010_4_6_22_27_18_b.jpgΜε τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει τέσσερα γκολ η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-1 την Άρσεναλ στο "Καμπ Νόου" και προκρίθησε στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.Ο Μπέντνερ έδωσε προβάδισμα στην Άρσεναλ στο 18', αλλά ο Αργεντινός "μάγος" απάντησε τρία λεπτά αργότερα και με δύο ακόμη γκολ πριν την ανάπαυλα έφερε το σκορ στο 3-1, ενώ έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα λίγο πριν το τέλος διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

O Λίο Μέσι με αυτά τα τέσσερα γκολ έφτασε τα 8 στο φετινό Champions League και προσπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 7 και πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Όσον αφορά στα ημιτελικά, το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο Μιλάνο στις 20 Απριλίου και οι Καταλανοί θα υποδεχθούν στους "νερατσούρι" στις 28 Απριλίου.

Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 4-1

Σκόρερ: 21', 37', 42' και 88' Μέσι / 18' Μπέντνερ
Γήπεδο: "Κάμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Με τακουνάκι του Τσάβι η Μπάρτσελόνα έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 3' και στο 4' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι να σουτάρει και τον Αλμούνια να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Αφού ο Πέδρο δεν κατάφερε να ανυσηχήσει τον Ισπανό πορτιέρο των "κανονιέρηδων" στο 10', το έκανε και πάλι ο Μέσι στο 11' με εξαιρετική σουτ έξω απο την περιοχή και την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18' ο Νίκλας Μπέντνερ κατάφερε να ανοιξει το σκορ σε μία φάση που ξεκίνησε από το λάθος του Γκαμπριέλ Μιλίτο στην μεσαία γραμμή.

Ο Νασρί έκλεψε την μπάλα από τον αργεντινό στόπερ, την πήρε ο Ντιαμπί και τροφοδότησε τον Γουόλκοτ ο οποίος βγήκε μόνος από δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη πάσα στον Μπέντνερ ο οποίος πλάσαρε, ο Βαλντές απέκρουσε και ο Δανός με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις τρία λεπτά κράτησαν το προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Μέσι την τρίτη φορά που επιχείρησε να σκοράρει τα κατάφερε με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής στο 21'.

Ο Αλμούνια μπλόκαρε μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Άλβες στο 32' και στην αμέσως επόμενη φάση ο Μέσι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε εξαιρετική προσπάθεια και το πλασέ με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Λιονέλ Μέσι στο 37' ολοκλήρωσε την ανατροπή με ένα γκολ το οποίο δημιούργησε ο ίδιος, κάνοντας εξαιρετική μπαλιά αριστερά στον Αμπιντάλ. Ο Γάλλος δεν έκανε καλή σέντρα, όμως η μπάλα έφτασε στον Πέδρο που άφησε στον επερχόμενο Μέσι που σκόραρε με δεξί πλασέ.

Ο μικρός μάγος πέτυχε το τρίτο του γκολ στο 42' ολοκληρώνοντας με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ αντεπίθεση στην οποία βγήκε έπειτα από το λάθος του Βερμάελεν, από τον οποίο πήρε την κεφαλιά στον χώρο του κέντρου ο Κεϊτά, βγάζοντας έτσι πάσα στον Αργεντινό διεθνή άσο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι μπλαουγκράνα" όπως ήταν φυσιολογικό έριξαν τον ρυθμό του ματς στην επαναλάψη, όπου η πρώτη... υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 54' με ένα σουτ του Μπόγιαν από πάσα του Πέδρο.

Στο 60' ο Μπέντνερ έπειτα από κόντρες βρέθηκε σε θέση βολής, όμως με άμεσο τάκλιν ο Γκαμπριέλ Μιλίτο έδιωξε πριν ο Δανός πλασάρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Κλισί πέρασε άουτ.

Το σουτ του Ροζίτσκι στο 69' ήταν πολύ άστοχο, ενώ στην απέναντι εστία ο Μέσι έβγαλε από αριστερά τον Πέδρο σε πλεονεκτική θέση στο 72', όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του νεαρού ήταν κακό.

Ο Λίο Μέσι ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ του στο 88', όταν ταλαιπώρησε και πάλι στην μεγάλη περιοχή τους αμυντικούς της Άρσεναλ και με δεύτερη προσπάθεια νίκησε με πλασέ τον Αλμούνια για το τελικό 4-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μάρκες, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Αμπιντάλ (53' Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο (86' Ινιέστα), Μπόγιαν (56' Γιαγιά Τουρέ).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σιλβέστρ (63' Εμπουέ), Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Νασρί, Γουόλκοτ, Ροζίτσκι (73' Εντουάρντο), Μπέντνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: