Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Αγάπα τον… εχθρό σου και πάρτον για παρέα στα πλέι οφ…!

Αγάπα τον… εχθρό σου και πάρτον για παρέα στα πλέι οφ… Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Ο Ολυμπιακός θα είναι ο πιο φανατικός υποστηριχτής του Παναθηναϊκού και ο Παναθηναϊκός ο πιο φανατικός υποστηρικτής του Ολυμπιακού. Ναι, θα το ζήσουμε κι αυτό φέτος, διότι οι αιώνιοι μόνο με ένα τρόπο μπορεί να μπλέξουν τα… μπούτια του. Μόνο αν δεν νικήσουν και οι δύο.

Και εδώ που τα λέμε, δεν ζητάει και κανείς το δύσκολο, αλλά το απλό. Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έκανε το καλύτερο δώρο στις ελληνικές ομάδες (να ναι καλά ο Τζόρτζιο και η ομάδα του) και ως γνωστόν τα δώρα δεν δωρίζονται. Μόνο… πωλούνται φτηνά και αν το κάνει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, τότε θα είναι σαν απόπειρα αυτοκτονίας.
Υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια εν όψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών, βάσει μαθηματικών τέσσερις ομάδες διεκδικούν ακόμα τις δύο θέσεις που απομένουν από τον όμιλο. Η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη, η Μιλάνο δεύτερη, από εκεί και πέρα τίποτα δεν έχει κριθεί. Στην πραγματικότητα, όμως,  ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πλέον το πιο εύκολο έργο. Οι πράσινοι νικούν την Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και οι ερυθρόλευκοι την αδιάφορη Εφές στην Πόλη. Και τα δύο μαζί πρέπει να γίνουν, σε διαφορετική περίπτωση ένας από τους δύο μπορεί να μείνει εκτός την τελευταία αγωνιστική.
Θα πει κανείς ότι η είναι τέτοια η κόντρα των αιωνίων, που θα το πανηγυρίσουν διπλά αν περάσουν και ταυτόχρονα αφήσουν έξω τον… εχθρό τους εντός των συνόρων. Από την άλλη βέβαια, θα είναι διπλός και ο διασυρμός για όποιον μείνει έξω. Αρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως λόγος να το ρισκάρουν οι δύο ελληνικές ομάδες. Κάθε άλλο. Διότι στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να ξεπαστρέψουν την Φενέρ και την Μάλαγα μια και καλή την επόμενη εβδομάδα και μετά να παίξουν για το γόητρο και την 3η θέση στο ΣΕΦ. Δίχως να έχουν να διακινδυνεύσουν την πρόκρισή τους. Θα είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτούν την αποτυχία της Φενέρ, οι Τούρκοι για άλλη μια φορά επενδύουν εκατομμύρια ευρώ δίχως αντίκρυσμα. Και παρά τα πολλά προβλήματα, είναι χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να έχει για άλλη μια σεζόν δύο ομάδες στα πλέι οφ.

Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: