Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Καρδιά από… Πετρογκόλ!!

Τα παλικάρια του Λόρι Σάντσεζ «άλωσαν» την Κομοτηνή. Ο Απόλλωνας ήταν εξαιρετικός και με «μπροστάρη» τον Πετρόπουλο κατάφερε να λυγίσει τον Πανθρακικό 3-2 βάζοντας «φωτιά» στη μάχη της παραμονής.

Καρδιά από… Πετρογκόλ
Μεγάλη νίκη, που γέμισε με ελπίδες την προσπάθεια για παραμονή, πέτυχε ο Απόλλωνας στην Κομοτηνή επικρατώντας σε ένα εξαιρετικό ματς 3-2 απέναντι στον Πανθρακικό.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έπειτα από μια «φωτοβολίδα» του Τζάνη (11’), έδειξε χαρακτήρα και «γύρισε» το παιχνίδι με γκολ του Κόρμπου (17’) και του Πετρόπουλου στο (27’). Τα νεύρα για το γκολ του Παπαζαχαρία στο 30’, που δεν μέτρησε –σωστά- ως οφσάιντ, λειτούργησαν ευεργετικά για την ομάδα του Σάντσεζ, που ήλεγχε απόλυτα το ματς.

Ακόμη και δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Πασχαλάκης κρατούσε «ζωντανό» τον Πανθρακικό και ο Τζάνης ισοφάρισε – κόντρα στη ροή του αγώνα- στο 60’, οι παίκτες του Απόλλωνα παρέμειναν συγκεντρωμένοι και στο φινάλε δικαιώθηκαν. Ο Κουκουλάκης έδειξε πέναλτι στο 76’, για χέρι του Μακρυδημήτρη, ο Πετρόπουλος βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δήλωσε αποφασισμένη να μην το κουνήσει από τη Σούπερ Λίγκα.


Το ματς:



Με ιδιαίτερη όρεξη μπήκαν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Τόσο ο Πανθρακικός, όσο και ο Απόλλωνας έπαιξαν ανοιχτά γεγονός που έδωσε στο ματς καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Τελικά, χωρίς να «ιδρώσουν» ιδιαίτερα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11’ έπειτα από εξαιρετικό σουτ του Τζάνη. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν αλλά άρχισαν να «πολιορκούν» την περιοχή του Πασχαλάκη και κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα. Ο Κόρμπος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 17’ και ισοφάρισε για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Μετά το 1-1 ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν πάει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Η λύση ήρθε και πάλι από στημένη φάση, ο Πετρόπουλος υποδέχτηκε σωστά τη μπάλα και με ψύχραιμο τελείωμα έβαλε μπροστά τον Απόλλωνα στο 27’. Τρία λεπτά μετά το 2-1 το ματς πήρε «φωτιά», όταν ο Κουκουλάκης ενώ είχε κατοχυρώσει γκολ στον Παπαζαχαρία, έπειτα από –σωστή- υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ, ακύρωσε το 3-1 των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι έγινε άναρχο στη συνέχεια, αλλά με τον Απόλλωνα να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 2-1 στην τσέπη του.

Πολύ δυνατά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ. Ο Απόλλωνας με γρήγορες επιθέσεις – κυρίως από τα άκρα – και τροφοδοτήσεις στους Πετρόπουλο και Φαρινόλα έφτασε μια… ανάσα από το 3-1 όμως ο Πασχαλάκης είπε «όχι» όσες φορές χρειάστηκε. Τελικά, οι παίκτες του Πανθρακικού κατάφεραν, κόντρα στη ροή του ματς, να ισοφαρίσουν. Ο Τζάνης στάθηκε τυχερός στο 60’, είδε τη σέντρα του να κοντράρει, ο Γκόμες αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στην εστία του.

Το 2-2 δεν αποσυντόνισε την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έμεινε συγκεντρωμένη στο πλάνο της και συνέχισε να «ψάχνει» το γκολ της πολυπόθητης νίκης. Οι σέντρες από τα άκρα δημιουργούσαν πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων, που τελικά έκαναν το λάθος και έδωσαν την ευκαιρία στον Απόλλωνα να πάρει το προβάδισμα. Ο Πετρόπουλος στο 76’ δεν αστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 76’ και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν αγκαλιά με το «τρίποντο». Το τελευταίο δεκάλεπτο, ο Απόλλωνας έριξε τον ρυθμό προσπάθησε να «ροκανίσει» τον χρόνο και τα κατάφερε, με το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη να τον βρίσκει νικητή.



Οι συνθέσεις:

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Μπεν Σαμπάτ, Παπαγεωργίου, Ίγκορ, Λαδάκης, Μακρυδημήτρης (37’ Χρήστου), Έμποου, Ρομέου (46’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Μολίνα

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Τριανταφύλλου, Σεϊδάν, Σαρακατσάνος, Καθάριος

Απόλλων (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος (71’ Παντελιάδης), Πετρόπουλος, Μίνκγας, Φαρινόλα, Τσοκάνης, Λουσέρο, Παπαζαχαρίας

Στον πάγκο: Σταματόπουλος, Σόντερμπεργκ, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Ντάλμπεργκ, Άμπροουζ

Διαιτητής: M. Κουλάκης

Γήπεδο: Δ.Α.Κ Κομοτηνής Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: