Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο Τρινκιέρι για Εθνική και… ελληνική Ούνικς!

Για την μέχρι πορεία του με την… ελληνική Ούνικς, τη βοήθεια από τους Ζήση και Καϊμακόγλου, τη συνεργασία του με τον Βουγιούκα αλλά και την Εθνική ομάδα μπάσκετ μίλησε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Τρινκιέρι για Εθνική και… ελληνική Ούνικς
Ο Αντρέα Τρινκιέρι με αφορμή τις αναμετρήσεις της Ούνικς Καζάν με τον Ερυθρό Αστέρα για τα ημιτελικά του Eurocup μίλησε σε σερβικό Μέσο σχολιάζοντας την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, το ρόλο των Καϊμακόγλου και Ζήση, τη σχέση του με τον Ίαν Βουγιούκα, αλλά και την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός στη zurnal.rs

Για την VTB League

«Δεν έχω συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις. Τον Μάρτιο δεν θα έχουμε αγώνες το Σαββατοκύριακο, ενώ έχουμε ήδη διασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο μας. Οπότε το επόμενο ματς θα είναι με τη Ενισέι ή τη Σαμάρα, τον Μάιο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το ρυθμό μας».

Για το αν έχει παρακολουθήσει τα παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα

«Έχω δει σχεδόν τα πάντα. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία στο Καζάν είναι στους -35 βαθμούς Κελσίου, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Δεν μπορείς να πας στο ποτάμι και να πιεις κάτι ή να κάνεις μπάρμπεκιου, όπως συνηθίζετε στο Βελιγράδι».

Για το αν η Ούνικς είναι το φαβορί στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα

«(γέλια) Υπάρχουν 24.000 λόγοι που οι Σέρβοι είναι το φαβορί (λόγω της μεγάλης προσέλευσης των φιλάθλων στο γήπεδο). Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολύ καλή ομάδα. Ξεκίνησε τη σεζόν στη Euroleague, ενώ διαθέτει ένα καλό μείγμα Σέρβων και Αμερικανών παικτών. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μου άρεσε από τότε που τα πήγαινε έτσι κι έτσι στην Ιταλία. Είναι ταλαντούχα ομάδα, έχει θέληση, τα έχει όλα. Θα είναι πολύ δύσκολα ματς.Η συγκέντρωση είναι το στοιχείο που κρίνει τα αποτελέσματα. Ή αν προτιμάτε, τα λάθη. Όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα, θα νικήσει. Το μπάσκετ βέβαια, είναι το άθλημα των λαθών. Δεν γίνεται να μην κάνεις. Νικητήρια ομάδα βέβαια, είναι αυτή που τα αναγνωρίζει και τα διορθώνει, που δεν τα επαναλαμβάνει. Έπειτα από μια τέτοια νίκη, όπως αυτή επί της Μπουντιβέλνικ, έγιναν το φαβορί του δικού μας ζευγαριού. Άρα, η πίεση εξακολουθεί και υφίσταται».

Για τις λιγοστές ήττες της ομάδας του τη φετινή σεζόν

«Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Δεν παίζαμε καλά, αλλά θα ήταν και αφύσικο, αφού ήταν όλα νέα. Παίκτες, προπονητής. Κάποιες φορές νικήσαμε γιατί είχαμε πάθος, άλλες γιατί καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια. Ήταν πολύ δύσκολο θα φτάσουμε στα ημιτελικά. Φαντάζεστε να νικήσουμε; Αυτή τη σεζόν, 48 ομάδες μετείχαν στο Eurocup. ‘Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που μπήκαν ομάδες από την Εuroleague. Είχαμε πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Παίξαμε με τη Βαλένθια, την Μπάνβιτ. Δεν ήταν εύκολο. Τώρα, υπάρχουν τέσσερις ομάδες με την ίδια φιλοδοξία».

Για το ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο της Ούνικς

«Δεν ήμουν ποτέ καλός για να κρίνω την ομάδα μου. Οι κόουτς είμαστε πάντα σαν θηρία. Θέλουμε η ομάδα μας να έχει μια απάντηση για όλα και αυτό είναι αδύνατο. Το μόνο που ξέρω είναι πως έχω ομάδα που θέλει να γίνεται καλύτερη, παίκτες που θέλουν να ξεπερνούν τα όρια τους κάθε μέρα. Ξεκινήσαμε με μια ιδέα, στην πορεία είδαμε πως έπρεπε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, αλλά πάντα με τους ίδιους παίκτες. Αυτή η απόφαση αποδείχθηκε σωστή. Μας έδωσε πνευματική δύναμη. Παίζουμε ως ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά μου είναι να παίρνω το καλύτερο από το σύνολο, θα δημιουργώ πράγματα, ώστε οι παίκτες μου να μπορούν να παίζουν καλό μπάσκετ».

Για το αν θα είναι ικανοποιημένος αν χάσει στο Βελιγράδι η Ούνικς με μικρή διαφορά

«Κάθε φορά παίζεις για να νικήσεις. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω, ο μόνος τρόπος για να δημιουργείς τη σωστή νοοτροπία. Φυσικά, δεν γίνεται να νικάς σε κάθε ματς, αλλά οφείλεις να δίνεις όλον σου τον εαυτό για να νικήσεις, σε κάθε αγώνα. Αν σκεφτείς πως καλό είναι και αν χάσεις με μικρή διαφορά, το πιθανότερο είναι ότι θα το πληρώσεις με βαριά ήττα. Παίζουμε για να νικήσουμε, ξέρουμε πως κάθε κατοχή είναι πολύ σημαντική».

Για την Εθνική Ελλάδας

«Έχω συμβόλαιο»...

Για την παρουσία τριών Ελλήνων παικτών στην ομάδα του

«Με βοήθησαν πάρα πολύ στην Ούνικς, γιατί με ήξεραν από την Εθνική. Γνώριζαν τι ήθελα και πώς πρέπει να γίνουν σωστά τα πράγματα. Όχι μόνο ο Ζήσης και ο Καϊμακόγλου, αλλά και ο Βουγιούκας, ο οποίος δεν μπήκε στην 12άδα της Σλοβενίας. Αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να «κόβεται». Βρήκαμε όμως, καλή χημεία. Του εξήγησα ότι το πρόβλημα που υπήρχε το καλοκαίρι, θα μπορούσε να συνεχιστεί και στο Καζάν. Μιλήσαμε ειλικρινά. Πρέπει να λες την αλήθεια στους παίκτες. Όταν λες ψέματα, σε «πιάνουν» σε τρία δευτερόλεπτα και μετά έχεις πρόβλημα. Ο Βουγιούκας έκανε τεράστια προσπάθεια να διορθώσει τα λάθη του και τώρα έχει εξαιρετική σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: