Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Διευκρινήσεις από Όλιβερ για ΑΕΛ!!

Το τοπίο για την επόμενη μέρα της ΑΕΛ με την είσοδό του στη διοίκηση του συλλόγου ξεκαθαρίζει ο Λουίς Όλιβερ, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Διευκρινήσεις από Όλιβερ για ΑΕΛ
Την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και τις δυνατότητές του με την ανάληψη της διοίκηση της ΑΕΛ έλαβε ο Λουίς Όλιβερ, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 13.00 εμφανίστηκε ο εκπρόσωπός μου Λουκάς Σάββα στο συμβολαιογραφείο του κ. Δημητρίου Παπαστεργίου για να καταθέσει διάφορα έγγραφα-μεταφράσεις πού αφορούν την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς υποψήφιους για την απόκτηση των μετοχών της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ που θα συσταθεί με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 και εφόσον η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου ανέλθει στη Football League (Β’ Εθνική Κατηγορία). Παρευρέθησαν και οι Νικόλαος Μπαλατσούκας, πρόεδρος του Δ.Σ και ο Γεώργιος Νάκας,γενικός γραμματέας του Αθλητικού Σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ 1964» πού αποφάσισαν να μη δεχτούν τα έγγραφα για λόγους πού μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση και κανείς από το Δ.Σ δεν έχει το δικαίωμα της μη παραλαβής των εγγράφων. Στη συνέχεια κατατέθηκαν τα έγγραφα και συντάχθηκε η υπ αριθμό 6 πράξη εμφανίσεως και κατάθεσης εγγράφων από τον ως άνω συμβολαιογράφο πού υπογράφηκε μόνο από τον εκπρόσωπό μου.

Είναι απόλυτα κατανοητό και θεμιτό η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ να θέλει να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια του φακέλου που κατέθεσα για να αναλάβω τη ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ως μοναδικός υποψήφιος για να οδηγήσει την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες και στην φυσική της θέση, αναγνωρίζω ότι τα μέλη του Δ.Σ. αποτελούν, μετά φυσικά από τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ, τον θεματοφύλακα της ιδέας της ομάδας και υποθέτω ότι δεν θα επιθυμούν να επαναλάβουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω κάποια στοιχεία σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσα στον φάκελο υποψηφιότητας για την ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΕΛ.

Καλώς θέλουν να ελέγξουν τα πάντα λεπτομερώς. Θα πρέπει όμως να ξέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ΔΕΝ είναι αρμόδια να ελέγξει μια εγγυητική επιστολή ξένου φορέα. Η ΤτΕ είναι αρμόδια ΜΟΝΟ για ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς και ασφαλιστικούς φορείς.

Η εγγυητική επιστολή με αριθμό AAUG-BVI-14-012-0001 εκδόθηκε από την AAUG Insurance Company Ltd (The American Assurance Underwriters Group - www.AAUG.com) η οποία εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η εγγυητική επιστολή εκδόθηκε προς το σωματείο ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση Λάρισας 1964) και υφίσταται στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (http://www.iccwbo.org/) σύμφωνα με τους διεθνείς όρους εμπορίου και συναλλαγών. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στον οργανισμό αυτό μέσω του ICC Greece, που βρίσκεται στην οδό Κάνιγγος στην Αθήνα (www.iccwbo.gr).

Την επιστολή διαπραγματεύτηκε και έκλεισε η εταιρεία TRIDENT SPECIAL RISKS (http://www.trident-sr.com/) που εδρεύει στο Αμβούργο και ενήργησε για λογαριασμό μου. Η εταιρεία αυτή υπάγεται στο Γερμανικό δίκαιο και για την έκδοση της εγγυητικής συνεργάστηκε με την εταιρεία H.W. Wood Limited (http://www.hwiuk.com/) η οποία είναι μέλος των Λόϊντς του Λονδίνου (www.lloyds.com) και υπάγεται στο Βρετανικό δίκαιο και τις οικονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου (http://www.fca.org.uk/) καθώς και την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ελπίζω ότι αυτές οι εξηγήσεις είναι σαφείς και ξεκαθαρίζουν πλήρως τις όποιες ανησυχίες προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΛ.

Σας επισυνάπτω τα ίδια έγγραφα της εγγυητικής επιστολής που βρίσκονται κατατεθειμένα στο συμβολαιογράφο κ.Δημήτριο Παπαστεργίου για τον απλό και μόνο λόγο, της ορθής ενημέρωσης των φιλάθλων, οπαδών και φίλων της ΑΕΛ.

ΥΓ. Ελπίζω ειλικρινά ότι οι λεπτομέρειες θα ξεκαθαριστούν πολύ σύντομα.

Μετά τιμής
Luis Oliver Sierra»

Δεν υπάρχουν σχόλια: