Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πιάσε τον ταύρο Παναθηναϊκέ!!

Ναι, τίποτα δεν πήγε καλά για τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Ηταν εμφάνιση – παράδειγμα προς αποφυγή.

Πιάσε τον ταύρο Παναθηναϊκέ!
Δεν είχαμε καθόλου αυτοσυγκέντρωση και δεν κάναμε απολύτως τίποτα από αυτά που είχαμε πει», είπε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και είχε απόλυτο δίκιο...
Δίκιο επίσης είχε και ο Μάικ Μπατίστ που είπε… «ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου». Σαφέστατα διότι μετά την ήττα της Φενέρ από την Αρμάνι, ο μεγάλος τελικός είναι ένας και μοναδικός. Αυτός απέναντι στην Μάλαγα την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Είναι το ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κυνηγήσει την κάθε μπάλα, το κάθε ριμπάουντ, να «πνίξει» από το ξεκίνημα την ομάδα της Ανδαλουσίας που έχει γοργοπόδαρους παίκτες και με την βοήθεια του κόσμου του που ΠΡΕΠΕΙ να γεμίσει το ΟΑΚΑ να φτάσει στη νίκη που θα του δώσει αυτομάτως και την πρόκριση στους «8», ώστε να πάει πιο άνετος στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο και να παίξει τα ρέστα του για την 3η θέση.
Η Μάλαγα είναι μια σοβαρή ομάδα με πλάνο ελέω Χουάν Πλάθα, αλλά αναμφίβολα δεν είναι καλύτερη του Παναθηναϊκού ασχέτως που οι «πράσινοι» αδίκησαν τους εαυτούς τους και είχαν χάσει στην Ισπανία. Το μεγάλο τους όπλο είναι η άμυνα και με βάση αυτό θα πρέπει να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα και να τον σταματήσουν από το πρώτο λεπτό χωρίς να έχουν καρδιοχτύπια. Να γίνουν το αφεντικό από το ξεκίνημα του αγώνα μετατρέποντας την πίεση του πρέπει σε περίσσεια ενέργεια και με την εμπειρία που έχουν να κατακτήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι αγώνας do or die για μεγάλες προσωπικότητες και ο Παναθηναϊκός έχει μπόλικες.
Υ.Γ.: Λογικά μία εκ των Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ θα βρεθεί στον δρόμο των «πρασίνων» και πιστεύω ότι ταιριάζει πιο πολύ η Ρεάλ στον Παναθηναϊκό ώστε να αποδράσει μία φορά από την Μαδρίτη και να γίνει το αφεντικό της σειράς. Βέβαια όπως ανέφερα και παραπάνω, πρωτίστως θα πρέπει να πάρει την πρόκριση και στην συνέχεια θα αναλύσουμε το τι μέλλει γενέσθαι.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: