Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Και του χρόνου…!!

Τη συμμετοχή του στη Superleague της επόμενης σεζόν εξασφάλισε ο Εργοτέλης μετά τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ από το πέναλτι που εκτέλεσε ο Χαντί. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.

Και του χρόνου…
Τους 41 βαθμούς έφτασε στο πρωτάθλημα ο Εργοτέλης, ύστερα από τη νίκη με 1-0 στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από την εκτέλεση πέναλτι του Χαντί, το οποίο κέρδισε ο Κούμπικ από τον Τζημόπουλο, που αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη) σε εκείνο το σημείο. Ο 25χρονος μέσος έφτασε τα τρία γκολ σε 30 συμμετοχές στη φετινή Superleague. Πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι νίκες έχει εντός η ομάδα του Ηρακλείου, ενώ ο σημερινός του αντίπαλος δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και έντεκα ήττες μακριά από την Ήπειρο.

Στους 37 βαθμούς παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι και δεν σώθηκαν... ακόμη, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν τον Ολυμπιακό και στην τελευταία θα παίξουν εκτός με τον Άρη. Με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και Καλλονή στο ΟΑΚΑ θα παίξουν στο φινάλε οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη.

Ανώτερος στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ, καθώς έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ίλιτς και Τσουκαλά, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ ήταν αμαρκάριστος. Ισορροπημένο και με ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι.


Το ματς

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο και στο 20’ είχε φτάσει στο 63%-37%, αλλά ο ΠΑΣ δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν τρία σουτ με τον Διαμαντάκο. ‘Όμως, οι Ηπειρώτες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 24’ και στο 37’ με τους Ίλιτς και Τσουκαλά αντίστοιχα. Ειδικά στη φάση του Έλληνα μέσου πρόκειται για σίγουρο γκολ, το οποίο δεν κατάφερε να βάλει και ένα λεπτό αργότερα παραλίγο να το πληρώσει η ομάδα του.

Ο Ιμπραίμ βγήκε στην αντεπίθεση και αν τελείωσε γρήγορα τη φάση, πολύ πιθανόν να είχε κάνει το 1-0, όμως καθυστέρησε και το μόνο που κατάφερε ήταν να πασάρει στον Ρομάνο, ο οποίος δεν σημάδεψε σωστά. Ο ίδιος παίκτης πρωταγωνίστησε και στην επόμενη περίπτωση που επιτέθηκε ο Εργοτέλης, με την κεφαλιά του από καλή θέση να διώχνει ο Βελλίδης, αντιδρώντας εξαιρετικά.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν λιγοστές και φαινόταν πως οι δύο ομάδες δεν είχαν διάθεση να πάρουν πολλά ρίσκα, καθώς και ο ένας βαθμός δεν τους… έπεφτε άσχημος, διότι με αυτόν θα έκαναν ακόμη ένα βήμα για τη σωτηρία. Ο Εργοτέλης μπήκε μπροστά στο σκορ στο 72’ όταν ο Κούμπικ κέρδισε πέναλτι από τον Τζημόπουλο και το μετέτρεψε σε γκολ ο Χαντί, νικώντας τον Βελλίδη, τον οποίο έστειλε στην άλλη πλευρά. Ο ΠΑΣ συνέχισε με δέκα από εκεί και μετά, διότι ο αμυντικός του, που υπέπεσε στην παράβαση, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι το... πάλεψαν μέχρι το τέλος του ματς, όμως το έργο τους ήταν πολύ δύσκολο, διότι είχαν και αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά έμειναν με την προσπάθεια και έκαναν την 11η εκτός έδρας ήττα της τρέχουσας σεζόν στη Superleague.



Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Αθανασίου - Τζανακάκης (56' Ρέντζας), Αντελέγιε, Μεχία, Αζίζ - Καρντόσο, Ιμπραΐμ - Ρομάνο, Μπουχαλάκης (67' Κούμπικ), Χαντί - Διαμαντάκος (82' Αναστασάκος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης - Στρούνα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ (60' Τσάβες)- Τσουκαλάς, Τζημόπουλος - Ντάσιος, Βίλα (83' Γιάκος), Ακόστα (77' Κρητικός) - Ίλιτς.

Στον πάγκο οι: Σωτηρίου, Λεάντρο, Τσάβες, Χαρίσης, Αυγενικού, Γιάκος, Κρητικός.

Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Δημήτριος Βερρής
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: