Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Χτυπάει» η… καρδιά του!!

Στο σπουδαιότερο μέχρι στιγμής ματς του φέτος, ο Ηλυσιακός επικράτησε 79-71 του Ικάρου Χαλκίδας στο… ντέρμπι των ουραγών και αναπτέρωσε σημαντικά τις ελπίδες παραμονής του. Έγραψε ιστορία ο Χατζής.

«Χτυπάει» η… καρδιά του!
Ο Ηλυσιακός ζει και αναπνέει! Στο μεγάλο ντέρμπι των ουραγών, η ομάδα του Κουστένη επικράτησε εντός έδρας με σκορ 79-71 του Ίκαρου Χαλκίδας και έδειξε πως έχει… σφυγμό ενόψει των τριών αγωνιστικών που απομένουν στην Α1!

Κορυφαίος και πρώτος σκόρερ των νικητών ο Χατζής που είχε 19 και έγραψε ιστορία, αφού ξεπέρασε τον Κορωνιό και πλέον είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1. Άξιος συμπαραστάτης του ο Ιωάννου που είχε 17. Ρόμπερσον και Γκαγκαλούδης με 22 και 19 αντίστοιχα πάλευαν από πλευράς ηττημένων.

Και οι δύο ομάδες (συν τον Πανελευσινιακό) έχουν πλέον 29 βαθμούς και αναμένεται… χαμός μέχρι το τέλος για το ποιες δύο θα υποβιβαστούν!

Το ματς:

Σε θέση οδηγού με το… καλημέρα ο Ηλυσιακός που προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με σκορ 11-2. Η διαφορά ανέβηκε και στο +10 (16-6) αφού ο Ίκαρος... δεν ήταν στο γήπεδο και δεν μπορούσε να απειλήσει τους γηπεδούχους. Με αιχμή του δόρατος τον Ιωάννου, ο Ηλυσιακός έπαιζε μόνος του και φυσιολογικά η διαφορά έφτασε στο +16 στο 10’ (28-12).

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, η ομάδα των Ηλυσίων προηγήθηκε και με 17 (35-18) και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ικάρου. Με καλές άμυνες, με επιθετικές λύσεις, ο Ίκαρος κατάφερε να γυρίσει ξανά στο ματς και με σερί 14-2, μείωσε στους έξι (38-32). Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, μείωσαν ακόμα και στους τρεις, προτού το τρίποντο του Καυκή διαμορφώσει το 43-37 του πρώτου μέρους.

Το ματς… ξεκίνησε απ’ την αρχή με την ομάδα της Χαλκίδας να πλησιάζει σε απόσταση… βολής (43-42). Οι συνεχόμενοι πόντοι του Γκαγκαλούδη έβαλαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τον Ίκαρο (45-49) και μέχρι το 30’ οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, κάτι που αποδεικνύεται κι απ’ το 56-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ρόμπερσον και Γκαγκαλούδης είχαν γυρίσει… τούμπα την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν ακόμα και με πέντε πόντους (59-64) στο 34’. Ο Ηλυσιακός δεν τα παράτησε και συνέχισε την προσπάθειά του να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και με σερί 12-2, έκανε εκ νέου την ανατροπή και στο 39’ προηγείτο με 72-67! Το τελευταίο λεπτό δεν έκρυβε κάποια… συγκίνηση, με τον Ηλυσιακό να μην χάνει την ψυχραιμία του και να παίρνει εύκολα τη νίκη με 79-71. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: