Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Ο Αντετοκούνμπο ανήκει στο ΝΒΑ και πια το ξέρει»

Ο Λάρι Ντρου εξήγησε πώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καταφέρνει και ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος και πως το ΝΒΑ αποτελεί το φυσικό αγωνιστικό περιβάλλον του.   Ο 55χρονος προπονητής των Μπακς μίλησε στα τοπικά Μέσα (σ.σ. πριν απ' τη νέα εντός έδρας απ' τους Νετς με 82-90 στις 7/12) για...
...την αγωνιστική πρόοδο του 19χρονου γκαρντ/φόργουορντ: «Ανέκαθεν έλεγα, αυτό το παιδί θα ωριμάσει γρηγορότερα, αν είναι στο παρκέ απ' ό,τι αν κάθεται στον πάγκο. Είναι καλό να τον βλέπεις να προσπαθεί για το καλύτερο σε κάθε ευκαιρία. Και το έχω πει και στο παρελθόν, μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός πως είναι ένας τύπος, ο οποίος, αν δε σκοράρει, κάνει άλλα πράγματα στο παρκέ, τα οποία επηρεάζουν την εξέλιξη. Είτε πρόκειται για ένα ριμπάουντ είτε για ένα κόψιμο είτε για μία καλή πάσα. Δε χρειάζεται να σκοράρει, ώστε να τον προσέξεις στο παρκέ. Βλέπω την αυτοπεποίθησή του επίσης να μεγαλώνει. Μπαίνει στη νοοτροπία της γνωριμίας της λίγκας μας και του επιπέδου, στο οποίο πρέπει να αγωνιστεί κάθε βράδυ, όταν περνάει στο παρκέ. Μαθαίνει κάθε βράδυ. Ένα απ' τα πράγματα που με απασχολούσαν περισσότερο ήταν να συνειδητοποιήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όταν συζητάμε ένα σχέδιο, μία στρατηγική, καταλαβαίνει ό,τι λέμε; Κουνάει το κεφάλι του και λέει πως καταλαβαίνει. Και καταλαβαίνει. Αλήθεια. Όταν δεν ξέρει κάτι, ρωτάει. Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, όταν βγαίνει στο παρκέ, βλέπεις πως είναι γεμάτος ενέργεια. Και λατρεύει να βρίσκεται στο παρκέ. Και φαίνεται να το διασκεδάζει. Κι αυτό είναι σημαντικό».
...το πώς αντιλαμβάνεται τη βελτίωση της αυτοπεποίθησής του: «Βλέπω πως κινείται στο παρκέ. Ξέρω πως στην αρχή, παρατηρώντας τον, έδειχνε να σκέφτεται περισσότερο απ' ό,τι θα έπρεπε. Πού να πάει και τι να κάνει. Τώρα απλώς αντιδρά, δε βάζει πολλή σκέψη πριν από κάθε ενέργειά του. Και του είπα, απλώς να αφεθεί στα φυσικά μπασκετικά ένστικτά του. Και σίγουρα το έχει κάνει αυτό. Νομίζω πως με το μέγεθός του και με το μάκρος του μπορεί να κάνει μερικά πράγματα, τα οποία άλλοι απλώς δε μπορούν. Το πρόσφατο κάρφωμά του (εδώ) και το πώς διέσχισε το παρκέ, προσωπικά δεν πίστευα πως θα τα καταφέρει. Αλλά έφτασε στην άλλη μπασκέτα με τόση ταχύτητα και σηκώθηκε αρκετά γρήγορα. Σίγουρα προσδίδει κάτι μοναδικό στην ομάδα. Είναι ένας απ' τους πιο αθλητικούς παίκτες μας και με το μάκρος του και με την ικανότητά του να πασάρει είναι, όπως είπα, ένας απ' τους παίκτες μας, ο οποίος, αν δε σκοράρει, μπορεί να κάνει άλλα πράγματα και να επηρεάσει την εξέλιξη. Μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον αυτό».
...το αν αισθάνεται πως πια ο νεαρός διεθνής πιστεύει πως ανήκει στο ΝΒΑ: «Δεν ξέρω τι νόμιζε. Ξέρω πως, όταν πήγα και τον είδα στην Εσθονία (σ.σ. στο Eurobasket Nέων) και τα είπαμε από κοντά, έμοιαζε να είναι απλώς χαρούμενος και μόνο που θα βρίσκεται εδώ, είτε μαζί μας στους Μπακς είτε στη D-League. Αλλά νομίζω πως τώρα βρίσκεται σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Ήρθε κι αγάπησε την ομάδα και την πόλη. Έχει μάθει πολλά απ' την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα. Έχει μάθει πάρα πολλά. Νομίζω πως τώρα κάνει πράγματα, τα οποία δε θα έλεγα πως τον εκπλήσσουν, αλλά βλέπει τι αντίκτυπο έχουν. Όντας 19 ετών και βλέποντας τον αντίκτυπο, όταν περνά στο παρκέ κι ακούει την αποθέωση, νομίζω πως πρέπει να αισθάνεται πως ανήκει εδώ. Θεωρώ πως είναι μία ωραία διαδρομή γι' αυτόν. Και ξαναλέω, πρέπει να είναι δύσκολο για ένα παιδί 18 ετών να έρθει εδώ χωρίς τους συγγενείς του ή την οικογένειά του. Αλλά έχει δείξει, δε θα έλεγα πως το έχει ξεπεράσει, επειδή είμαι σίγουρος πως τον επηρεάζει επί καθημερινής βάσεως, πως δεν του επιτρέπει να επηρεάσει το παιχνίδι του στο παρκέ. Υπάρχουν άτομα με 4ετή παρουσία σε κολέγιο, τα οποία φτάνουν σ' αυτό το επίπεδο και δεν αποδίδουν για τον οποιοδήποτε λόγο. Κάποιοι με λαμπρές καριέρες στο κολέγιο έρχονται στο ΝΒΑ και δεν καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν και χάνονται. Αυτό το παιδί στα 18-19 του κάνει πράγματα, τα οποία πολλοί παίκτες με πολυετή παρουσία στη λίγκα δε μπορούν να κάνουν. Επομένως νομίζω πως έχει δείξει σε όλους πως ανήκει εδώ».
Το Νο.15 του draft έχει αγωνιστεί σε 15 αναμετρήσεις των Μπακς (4-16) και μετρά...
ΠΟΝΤΟΙ: 5,1 (50% εντός πεδιάς)
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: 3,2
ΑΣΙΣΤ: 0,9
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: 0,5
ΚΟΨΙΜΑΤΑ: 0,7
ΛΑΘΗ: 1
ΛΕΠΤΑ: 16:16
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: