Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σαβιόλα δώστα όλα!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το πόσα περιμένει ο Ολυμπιακός από τον Αργεντινό super star που πρέπει να παίξει για όλους και να βάλει τη βαριά υπογραφή του στην πανηγυρική νύχτα πρόκρισης κόντρα στην Άντερλεχτ Να ετοιμάσει τη στολή του ηγέτη της επίθεσης, γυαλίζοντας τα «γαλόνια» της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας του μέσα από τα αναρίθμητα πεδία μαχών στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει παγκοσμίως, καλείται το βαρύτερο όνομα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ ενόψει Άντερλεχτ.
Η εκκωφαντική απουσία του «Μήτρο-Γκολ» από το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού με τη χρυσή 16άδα του Champions League, προσδίδει ξεχωριστό ενδιαφέρον στον άνθρωπο που θα επωμιστεί το ρόλο του κορυφαίου επιθετικού στην 11άδα του Μίτσελ κόντρα στους Βέλγους.
Ο Χαβιέ Σαβιόλα, αυτή η ανεξίτηλη υπογραφή δεκάδων αγώνων υψηλού επιπέδου και διεθνούς κρισιμότητας, είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων, να παίξει το βράδυ της Τρίτης για όλους:
- Για τον Μήτρογλου, που θα είναι θεατής κάπου στην εξέδρα.
- Για τον Ολυμπιακό, που έχει ανάγκη την συνεισφορά του, περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος.
- Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έκανε την υπέρβαση του καλοκαιριού στο διαθέσιμο κεφάλαιο των μεταγραφών ποντάροντας στη σταθερή αξία των latin ποδιών της Αργεντίνικης φίρμας.
- Για τον κόσμο των πρωταθλητών που τον έχουν είδωλο, που… παλάβωσαν στο άκουσμα της είδησης ότι έγινε κάτοικος Πειραιά και… στις πλάτες τους, πάνω στην «ερυθρόλευκη ρέπλικα», είναι τυπωμένο το όνομά του με το Νο 9.
- Και, φυσικά, για τον ίδιο, αφού στον ίδιο τον εαυτό του «οφείλει» κατά πρώτο λόγο ένα πολύ μεγάλο ματς με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ένα παιχνίδι απολύτως καθοριστικό για το μέλλον της ομάδας του στο Champions League, το οποίο θα έχει από κάτω τη σφραγίδα του.
Η κλάση, ο πρωταγωνιστικός ρόλος, η εμπειρία, η αξία, οι επιθετικές ικανότητες, τόσο στο «άπλωμα» της επιθετικής ανάπτυξης των «ερυθρολεύκων», αλλά βεβαίως – ίσως και αυτό πιο πολύ… - η εκτυφλωτική ακτινοβολία της προσωπικότητας του, όλα αυτά μαζί, είναι εκείνα που πρέπει να συνδυαστούν από τον Σαβιόλα, ανεβάζοντας την παρουσία του στο γήπεδο, στο pic της ζωντάνιας του από την ημέρα που πάτησε Ελλάδα.
Για την «αρχοντιά του»
Δεν αρνείται κανείς ότι ο Αργεντινός άσος έκανε πολλά παιχνίδια ιδανικού «παντρέματος» με τον Μήτρογλου στο πρωτάθλημα. Είναι δεύτερος σκόρερ των πρωτοπόρων με 7 τέρματα, έχοντας διακριθεί κυρίως σε ομαδικό πνεύμα, παίζοντας πιο πολύ για τους συμπαίκτες του (πρωτίστως για τον Κώστα) και λιγότερο για την «αρχοντιά του».
Στο αγωνιστικό επιμύθιο των ομίλων ο Σαβιόλα επιβάλλεται να κουβαλήσει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του. Να του δείξει το δρόμο της πρόκρισης, να είναι ο “special one” μιας πανηγυρικής βραδιάς στο Καραϊσκάκη.
Άλλωστε στα 5 ευρωπαϊκά ματς που προηγήθηκαν, δεν αποτέλεσε πρώτη επιλογή της τεχνικής ηγεσίας. Τώρα που ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός τον έχουν ανάγκη, περιμένουν όλοι να ακούσουν το βροντερό «παρών του»…
Όσο αφορά στους συμπαραστάτες του μπροστά, έχω την αίσθηση ότι ο Ισπανός τεχνικός θα θελήσει να στριμώξει από την αρχή την Άντερλεχτ «σημαδεύοντας» στην απειρία της, αλλά κακά τα ψέματα και στην – έστω θεωρητική – υστέρησή της (συνολικά) σαν ομάδα από τον Ολυμπιακό.
Για να εκμεταλλευτεί δε όσο γίνεται τη δύναμη της έδρας, ταυτόχρονα, προβλέπω ότι θα παίξει και με τις δύο «σαίτες» στα πλάγια, Κάμπελ και Βάις ώστε να προκαλέσει ρήγματα από παντού και πανικό στους «αμάθητους» αμυντικούς της νεανικής πρωταθλήτριας Βελγίου.
Από κει και πέρα θα μου φαινόταν λογικότερο να αγωνιστεί ο Φουστέρ πίσω από την κορυφή (Σαβιόλα) με τον Μασάντο κεντρικό μέσο και τον Σάμαρη κόφτη.
Ο Τσόρι δύσκολα επαναλαμβάνει μια δεύτερη εξαιρετική εμφάνιση – το Σάββατο έκανε απίθανο ματς με τον Αστέρα, το κορυφαίο του μέχρι στιγμής – αλλά το σημαντικότερο στο ζύγι των τελικών αποφάσεων του Μίτσελ για το βασικό σχήμα που θα επιλέξει, είναι η έλλειψη ταχύτητας που διακρίνει τον Αργεντινό.
Και οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν πρωταρχικά στις εκρήξεις και τον εξαντλητικό ρυθμό για να υλοποιήσουν το ζητούμενο που είναι η νίκη.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη φορά, στην 6η αγωνιστική των ομίλων, η πρόκριση δεν είναι υπόθεση των άλλων. Είναι αποκλειστικά του Ολυμπιακού και δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη.
Αδιάφορο του είναι τι θα κάνει στη Λισαβόνα η κουτσουρεμένη Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν περιμένει πια «δώρα» από τους άλλους. Παίζει για τον εαυτό του, έχει την τύχη στα πόδια των παικτών του.
Είναι ανώτερος της Άντερλεχτ, της έχει τον «αέρα» με την τριάρα στις Βρυξέλλες και στο «καυτό» - κόντρα στις χαμηλές θερμοκρασίες του καιρού – Φάληρο θα είναι αυτός που θα συνοδέψει τους Παριζιάνους στη φάση των «16».
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: