Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μπορεί και αδύνατος στο Γιουρόπα!!

Μπορεί και αδύνατος στο Γιουρόπα!Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το ζητούμενο. Ολα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Αν νικήσει ή έχει ίδιο αποτέλεσμα με τη Μπενφίκα τότε προκρίνεται. Τι γίνεται όμως αν όλα στραβώσουν;

Δεν πρόκειται για γρουσουζιές ούτε για τίποτε άλλο. Στο ποδόσφαιρο παίζουν όλα τα ενδεχόμενα. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός χάσει κι αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ θα κινδυνεύσει να πέσει στους αδύνατους για την κλήρωση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ! Τραβηγμένο ως σενάριο, αλλά υπαρκτό.

Με βάση την υπόθεση του αποκλεισμού τσεκάρουμε την κατάταξη των τρίτων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τέσσερις καλύτεροι θα είναι μαζί με τους 12 πρώτους των ομίλων του Γιουρόπα στους δυνατούς του Γιουρόπα, ενώ οι τέσσερις χειρότεροι μαζί με τους 12 δεύτερους των ομίλων του Γιουρόπα στους αδύνατους.

Η βαθμολογία μια αγωνιστική πριν το φινάλε στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι έχει τον Ολυμπιακό στους ισχυρούς σε τετραπλή ισοβαθμία χάρη στη διαφορά τερμάτων.

Αναλυτικά η κατάταξη με τη διαφορά γκολ εντός παρένθεσης είναι: Νάπολι 9, Ολυμπιακός 7 (0), Λεβερκούζεν 7 (-2), Σάλκε 7 (-2), Αγιαξ 7 (-3), Πόρτο 5, Γαλατά 4, ΤΣΣΚΑ 3.

Αυτή βέβαια αναμένεται να αλλάξει αφού καποιες από αυτές τις ομάδες ή και όλες (πλην ΤΣΣΚΑ) μπορεί να προκριθούν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποιο είναι το αρνητικό σενάριο για τον Ολυμπιακό ώστε να πέσει στους αδύνατους του Γιουρόπα;

Να χάσει από την Αντερλεχτ και παράλληλα τρεις ομάδες να πάνε στους οκτώ πόντους. Ανά όμιλο ενδιαφέροντος:

Η Σαχτάρ είναι ήδη στους 8 πόντους, όσους μπορεί να φτάσει και η Λεβερκούζεν αν δεν χάσει στην Ισπανία από τη Σοσιεδάδ.

Στους 8 μπορεί να φτάσει η Σάλκε παραχωρώντας ισοπαλία στη Βασιλεία ή να μείνει σε αυτούς η Βασιλεία χάνοντας στη Γερμανία. Στους 8 φτάνει η Πόρτο αν νικήσει στη Μαδρίτη. Μένει τρίτη αν η Ζενίτ νικήσει στη Βιέννη (θα πάει στους 9).

Ο Αγιαξ πάει στους 8 αν πάρει «Χ» στο Μιλάνο και αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στους 8 είναι ήδη η Μίλαν που θα συνεχίσει στο Γιουρόπα αν χάσει από τον «Αίαντα».

Δεν υπάρχει κίνδυνος από Γαλατά (αν νικήσει περνάει και μένει έξω η Γιουβέντους που έχει 6) και ΤΣΣΚΑ (μάξιμουμ θα φτάσει τους 6 πόντους). Να σημειώσουμε ότι υπάρχει και σενάριο στους 8 πόντους (Νάπολι 9 και πενταπλή ισοβαθμία Μίλαν, Βασιλεία, Ολυμπιακός, Πόρτο και Σαχτάρ) όπου τα πάντα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων και εκεί πιθανότατα και στην καλύτερη επίθεση!

Tι σημαίνει αδύνατος στο Γιουρόπα; Αντίπαλος ομάδα μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες του Τσάμπιονς ή οι πρώτες του Γιουρόπα: Βαλένθια, Σάλτσμπουργκ, Ρούμπιν, Λουντογκόρετς, Φιορεντίνα, Αϊντραχτ, Γκενκ, Σεβίλλη, Λιόν, Τραμπζονσπορ, Τότεναμ.

Aκραίες καταστάσεις, αλλά τις αναφέρουμε για παν ενδεχόμενο. Ολα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία αν ο Ολυμπιακός νικήσει τέλος πάντων προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: