Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σταρκ και το πέναλτι στην Μπενφίκα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμάται στο blog του στο gazzetta με αφορμή το αποψινό τελικό του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, το πέναλτι που είχε δώσει ο Γερμανός ρέφερι στην Μπενφίκα, απολύτως ενδιαφερόμενη για το αποτέλεσμα στο ματς του Φαλήρου.
Γερμανό διαιτητή όρισε λοιπόν η ΟΥΕΦΑ για το παιχνίδι Ολυμπιακού-Άντερλεχτ, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί φυσικά και με το άλλο ματς του ομίλου. Κύρια, όμως, θα εξαρτηθεί η πρόκριση από το ματς στο Καραϊσκάκη, αφού αν νικήσει ο Ολυμπιακός, περνάει ό,τι κι αν γίνει στη Λισσαβόνα.
Ο Σταρκ είναι έμπειρος διαιτητής. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Κι επειδή το ματς το αποψινό ενδιαφέρει περισσότερο την Μπενφίκα από την Άντερλεχτ, να παρατηρήσουμε ότι έχει παίξει ο Σταρκ το μπαράζ Πορτογαλίας-Βοσνίας 6-2 για τα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ 2012, όπως και το Ελλάδα-Τουρκία 1-4. Ολυμπιακό δεν έχει ξανασφυρίξει, ενώ για να βρούμε επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με Γερμανό ρέφερι πρέπει να πάμε πίσω στο 2005, το 1-0 επί της Μονακό, με ρέφερι τον Μερκ, αμέσως μετά το ΓΙΟΥΡΟ.
Την Μπενφίκα, στο γήπεδο της οποίας θα γίνει ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σταρκ την έπαιξε τελευταία φορά στον β’ προημιτελικό για το Γιουρόπα Λιγκ πρόπερσι, ΠΣΒ-Μπενφίκα 2-2. Στο πρώτο ματς η Μπενφίκα είχε κερδίσει 4-1, αλλά στη ρεβάνς οι Ολλανδοί προηγούνται 2-0 στο 25! Πάνε για το 3-0, αλλά ο Λουίζάο μειώνει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι η ΠΣΒ έχει στο β΄ ημίχρονο τη δύσκολη αποστολή να βάλει δύο γκολ και να μη φάει κανένα, για να ισοφαρίσει το 4-1. Όμως, όλα τελειώνουν στο 63’, με αυτό το πέναλτι υπέρ της Μπενφίκα, που μπορείτε να το δείτε εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=aBph4KCzcvI), στο 3.00. Επιεικώς αμφισβητούμενη φάση, στην οποία είχε προηγηθεί καθαρό επιθετικό φάουλ.
Από Πορτογαλία είχε παίξει και το Πόρτο-Μαρσέϊγ 2-1, όπως και το Μπράγκα-Σεβίλλη 1-0, και τα δύο σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ.
Την Μπενφίκα, που με (άλλο) Γερμανό ρέφερι είχε φέτος το 2-0 επί της Άντερλεχτ, θα την σφυρίξει με την Παρί ο Άγγλος Κλάτενμπουργκ, που έπαιξε τον Φλεβάρη το Πόρτο-Μάλαγα 1-0.
Αν θέλετε την άποψή μου για τη φετινή διαιτησία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ; Καλές διαιτησίες εκτός έδρας και πολύ αυστηρές διαιτησίες στο Καραϊσκάκη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: