Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Κοινό όραμα, βγάζουμε υγεία»

Στο κοινό όραμα που έχουν όλοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που τον έπεισε να αναλάβει την ομάδα αναφέρθηκε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος μίλησε για το οικογενειακό κλίμα και το... μεταγραφικό δώρο.
Ο τεχνικός του τριφυλλιού ξεκαθάρισε πως εξ' αρχής γνώριζε τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε στον πάγκο του συλλόγου, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, όμως δεν δίστασε λεπτό.

Συν τοις άλλοις αναφέρθηκε στον κόσμο που χαρακτήρισε εκπληκτική την στάση του μέχρι στιγμής, επανέλαβε πως στόχος είναι αυτό που αρμόζει στο βεληνεκές του Παναθηναϊκού, δηλαδή νίκη σε κάθε ματς και τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην "Ώρα των Πρωταθλητών":

Για τον Παναθηναϊκό: «Ως τώρα είναι καλά τα πράγματα. Αλλοίμονο αν πήγαινα σε μια ομάδα σκεπτόμενος αρνητικά. Δεν θα μπορούσα να δουλέψω όπως έπρεπε. Είναι αρκετά δύσκολα αλλά ήξερα που ήρθα. Ήξερα τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έγινε με ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πρόεδρο για τον σχεδιασμό και εκεί έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι υπήρχε κάποιο όραμα, το μοιράστηκε μαζί μου και σε συνεργασία με τους Νταμπίζα, Σαμαρά και Σαραβάκο προσπαθήσαμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη γιατί ήταν δύσκολα τα πράγματα. Τον Δημήτρη δεν τον ήξερα αλλά δεν είχαμε μιλήσει. Είδαμε ότι υπήρχε κοινή φιλοσοφία, αυστηρή στην κρίση με υψηλά κριτήρια και το μόνο που έμενε ήταν η σκληρή δουλειά»

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Ξέραμε ότι οι συνεργάτες είναι σημαντικοί και ποιες είναι οι απαιτήσεις του συλλόγου. Το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όρεξη για δουλειά και μεράκι. Συνεχίζουμε στο στόχο μας και αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος».

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή έως τώρα: «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά και το 1-1 και είπα ότι δεν ήξερα αν έπρεπε να είμαι χαρούμενος ή δυσαρεστημένος. Εκεί τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Ό,τι κάνεις χρειάζεται υπομονή γιατί είναι αρετή και μόνο έτσι πας μπροστά. Εγώ έτσι λειτούργησα σαν παίκτης και έφτασα εκεί που έφτασα. Αυτό τονίζουμε και στα παιδιά για όλα παίζουν ρόλο, είναι παίκτες του Παναθηναϊκού και όλα όσα κάνουν αφορούν την ομάδα. Είναι ένα είδος διαπαιδαγώγησης και απαιτεί τρομερή ενέργεια. Είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε να διορθώνουμε κάθε τι στραβό».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Είναι οικογενειακό το κλίμα και όσοι ασχολούνται προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό για να είναι υγιές για να εκφραστούν οι παίκτες όπως πρέπει στο γήπεδο. Παίζουν ρόλο οι χαρακτήρες και μας νοιάζουν οι καλοί χαρακτήρες για να επικοινωνούμε εύκολα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοιχείο σε αυτή την ομάδα, όλοι έχουν το ρόλο τους και το απολαμβάνουν. Στις προπονήσεις έτσι είναι και δεν έχουμε κάνει μία προπόνηση χωρίς μπάλα που είναι πολύ σημαντικό».

Για τον κορμό της ομάδας: «Όταν θες να πετύχεις πρέπει να υπάρχει ένας κορμός και είναι σωστό να γίνεται καλή διαχείριση στους παίκτες. Απ' τη στιγμή που τα παιδιά είναι στην ομάδα και προπονούνται δεν υπάρχει λόγος να κάθονται στον πάγκο ή την κερκίδα. Όποιος κάνει τη δουλειά που θέλουμε στο γήπεδο θα παίξει. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά και τονίζουμε ότι η εμπιστοσύνη θα υπάρχει μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή έως τώρα: «Το καλό που έχει η ομάδα είναι ότι είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε που πατάμε. Σε πολλά παιχνίδια αδικήσαμε τους εαυτούς μας και θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Η ομάδα χρειάζεται σίγουρα ενίσχυση αλλά όλα εξαρτώνται απ' το οικονομικό. Με αυτούς τους παίκτες συνεχίζουμε και αν μας κάνει κάποιο δώρο η διοίκηση δεν θα το αρνηθούμε. Τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες και αν είμαστε έτσι όπως πρέπει θα πολεμήσουμε έως το τέλος».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση: «Με τον Μπαϊράμι θα έχουμε μάι επιπλέον μεταγραφή γιατί ανεβαίνει σταδιακά και από Τετάρτη θα ξεκινήσει προπονήσεις οπότε απ' τον Γενάρη θα είναι τέλεια. Πιστεύω σε αυτόν τον παίκτη πολύ. Έγινε πολύ προσεκτικός σχεδιασμός στις μεταγραφές. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικές οι κινήσεις που κάναμε και έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλαμε».

Για τα διοικητικά στην ΠΑE: «Η δουλειά μας είναι να είμαστε έτοιμοι αλλά τα διοικητικά είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Εμένα με νοιάζει πως θα βελτιωθεί η ομάδα. Εμείς είμαστε υπάλληλοι και κοιτάζουμε για πως θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν έχει κριθεί το πρωτάθλημα: "Το να έχει κριθεί από τώρα το πρωτάθλημα δεν μας τιμάει ως χώρα και θα πρέπει κανονικά να κρίνεται Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι μπορούμε να τους κοντράρουμε. Το συγκεκριμένο παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν. Έχουμε τα φόντα και χτίζουμε μια ομάδα με μέλλον. Στόχος να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και να διεκδικούμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Η άμυνα ξεκινάει απ' την επίθεση. Σε πολλά παιχνίδια είχαμε κακή αμυντική λειτουργία και αυτό συμβαίνει λόγω απειρίας. Είναι εύκολο να βρούμε δικαιολογίες. Δεν είναι αυτή που πρέπει η αντίδρασή μας και θα πρέπει να περιορίσουμε τα νεκρά διαστήματα".

Για τους στόχους της ομάδας: "Το να πω ποιοι είναι οι στόχοι μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό. Απ' το καλοκαίρι ακούστηκαν πολλά, μέχρι και υποβιβασμός. Δεν μας τιμάει αυτό καθόλου και επειδή ζούμε στη χώρα της υπερβολής ό,τι και να πούμε θα ακουστεί λάθος. Με όποιον αντίπαλο παίζουμε παίζουμε για τη νίκη και αυτός είναι ο στόχος μας και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο".

Για τη συμπεριφορά των παικτών: «Το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή αλλά είμαστε μια χώρα που μας αρέσει το κουτσομπολιό. Αλλά δεν μας τιμάει σαν χώρα να μην είναι ο κόσμος κοντά στο ποδόσφαιρο. Αν αγαπήσουν το ποδόσφαιρο αυτοί που ασχολούνται με αυτό τότε όλα θα πάνε προς το καλύτερο. «Εμείς προσπαθούμε στην ακαδημία και στην πρώτη ομάδα να έχουμε σαν στόχο να ασχολούμαστε μόνο με το παιχνίδι. Να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας και αν κάποιος άλλος δεν θέλει να κερδίσουμε δεν μπορούμε να τα βάλουμε με όλους. Μπορεί να υπάρχει κακή μέρα για έναν παίκτη αλλά κάποιος άλλος να κάνει το κάτι παραπάνω».

Για την Εθνική ομάδα: «Να πάμε να κυριαρχήσουμε δεν νομίζω να συμβεί. Δεν το έχουμε σαν ομάδα και σαν ποδόσφαιρο. Είναι μια δύσκολη κλήρωση. Η Ιαπωνία και η Κολομβία είναι ιδιαίτερα γρήγορες όπως και η Ακτή. Απ' την άλλη, η Εθνική έχει δείξει ότι το μεγαλύτερο προσόν της είναι ότι είναι ομάδα και εκεί οφείλονται όλες οι επιτυχίες της. Σίγουρα θα κοιτάξουμε την πρόκριση και ο όμιλος θα σφικτός όμιλος και θα κριθεί η πρόκριση στις λεπτομέρειες. Εξαρτάται και απ' τον Μήτρογλου πόσο καλά θα είναι. Είναι πολύ νωρίς να πούμε από τώρα».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ: «Σίγουρα θα πάνε για τη νίκη οι Βέλγοι και δεν τα παρατούν ποτέ. Δεν θα είναι αδιάφοροι και θα είναι ένα κίνητρο το θετικό αποτέλεσμα και δεν ήρθαν για τουρισμό. Είναι μια ομάδα αρκετά γρήγορη και τεχνική και αν ο Ολυμπιακός χρειαστεί να ανοιχτεί θα έχει πολλά προβλήματα. Θέλει μεγάλη προσοχή και χρειαζόμαστε την πρόκριση για την Ελλάδα. Πρέπει να δείχνουμε στην Ευρώπη ότι έχουμε καλές ομάδες και πρέπει κάποια ομάδα να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω».

Για όσα λέγονται στον Τύπο: «Δεν διαβάζω τίποτα. Κατάλαβα ότι γράφονται διάφορα ανυπόστατα πράγματα και το πρώτο πράγμα που είπα ως προπονητής ζήτησα να μην μου πουν ποτέ το τι γράφεται ή λέγεται».

Για τους φιλάθλους της ομάδας: «Η συμπεριφορά τους είναι εκπληκτική και έχουν στηρίξει πάρα πολύ τον κόσμο. Σε μια δύσκολη περίοδο αρκετοί έχουν προσφέρει χρήματα και για μένα η μεγαλύτερη απόδειξη ήταν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, το χειροκρότημα όπως και αυτό που έγινε μετά το παιχνίδι με την Καλλονή. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν δείξει ότι έχουν επίπεδο και ξέρω ότι έχουν την πήχη ψηλά και μας δίνουν τρομερή ενέργεια. Το χθεσινό ήταν η καλύτερη επιβράβευση»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: