Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μην κάνει αυτό το λάθος ο Ολυμπιακός!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το λάθος που δεν πρέπει να κάνει με τίποτα ο Ολυμπιακός, αφού έχει ούτως ή άλλως τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι λένε και περιμένουν ο Ολυμπιακός να μπει με… χίλια στο γήπεδο για να καταπιεί την Άντερλεχτ από το ξεκίνημα του αγώνα. Εγώ, όμως, θα πω κάτι άλλο. Ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρασυρθεί.
Ψύχραιμος
Θα πρέπει να είναι ψύχραιμος ο Ολυμπιακός και να ποντάρει στην ποιότητα και την εμπειρία του ώστε να πάρει την πρόκριση που δικαιούται, αφού είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μετά την Παρί.
Το γκολάκι
Για ποιο λόγο, δηλαδή, ο Ολυμπιακός να βιαστεί και να παρασυρθεί σε ξέφρενο ρυθμό; Καλύτερη ομάδα έχει από την Άντερλεχτ. Στο γήπεδό του θα παίζει. Με τον κόσμο δίπλα του. Άρα, κάποια στιγμή θα γίνει και το γκολάκι.
Ήσυχο το κεφάλι
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, θα χρειαστεί κατ’ αρχήν να διασφαλίσει το μηδέν. Να έχει το κεφάλι του ήσυχο, δηλαδή. Και ύστερα με την άνεσή του να κυνηγήσει τη νίκη.
Την ομαδάρα
Και είναι και κάτι ακόμα. Δεν είναι ο Ολυμπιακός αυτός που πρέπει σώνει και καλά να κερδίσει. Η Μπενφίκα είναι. Κι αν ο Ολυμπιακός παίζει με μια καλή ομάδα, την Άντερλεχτ, η Μπενφίκα πρέπει να κερδίσει την ομαδάρα της Παρί. Πιο δύσκολο το έργο των Πορτογάλων, δηλαδή.
Καίγονται οι Πορτογάλοι
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Πορτογάλοι είναι αυτοί που καίγονται να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα απ’ αυτό του Ολυμπιακού. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει πρώτα να μην βρεθεί προ εκπλήξεων. Να μην προηγηθεί η Άντερλεχτ. Διότι μετά η Μπενφίκα περνάει και με «Χ».
Ενώ όσο ο Ολυμπιακός είναι ακόμα και στο «Χ», η Μπενφίκα θα πρέπει να κερδίσει. Εύκολο, όμως, είναι να επικρατήσει έστω κι απέναντι σε μια αδιάφορη Παρί;
Χωρίς ρίσκα
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν χρειάζεται να πάρει από την αρχή πολλά ρίσκα, όπως θεωρούν πολλοί. Βλέποντας και κάνοντας, δηλαδή. Αν και νομίζω πως ό,τι κι αν γίνει στο άλλο ματς, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει εν τέλει το τρίποντο που θέλει και να προκριθεί στην επόμενη φάση.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: