Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κανείς αδιάφορος!

Μόνο δύο ομάδες δεν έχουν κίνητρο πρόκρισης στους αγώνες της Τρίτης για το Champions League. Για όλες όμως υπάρχει κίνητρο. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης σε κάθε όμιλο.

Κανείς αδιάφορος
Δεκαέξι ομάδες αγωνίζονται την Τρίτη στους ομίλους του Champions League. Από αυτές μόνο δύο δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα πρόκρισης, η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Άντερλεχτ, ενώ δύο έχουν καπαρώσει και την πρωτιά, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν. Όλες οι υπόλοιπες μάχονται από την πρόκριση στους «16» ή την πρώτη θέση, μέχρι το εισιτήριο για τους «32» του Europa League, ενώ πάντα ισχυρό κίνητρο προσφέρουν τα μεγάλα μπόνους της UEFA (1 εκατ. ευρώ η νίκη, 500.000 ευρώ η ισοπαλία).

1ος όμιλος

Η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και αρκείται και στην ισοπαλία υποδεχόμενη τη Σαχτάρ για να «κλειδώσει» και την πρωτιά. Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό μετά τις δύο σερί εντός έδρας ήττες από Έβερτον και Νιούκαστλ, που έχουν απομακρύνει τους πρωταθλητές από την κορυφή της Premiership, ενώ ο Ντέιβιντ Μόγες δέχεται σκληρή κριτική. Η Σαχτάρ με νίκη τερματίζει πρώτη, ενώ με ισοπαλία περνά ως δεύτερη αν η Λεβερκούζεν δεν κερδίσει την αδιάφορη και σίγουρα τέταρτη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν. Αν ηττηθούν, οι Ουκρανοί περνούν μόνο αν χάσουν και οι Γερμανοί. Η Λεβερκούζεν, που προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Ντόρτμουντ, προκρίνεται με νίκη εφόσον η Σαχτάρ δεν κερδίσει στο «Ολντ Τράφορντ» ή με ισοπαλία αν η ομάδα του Ντόνετσκ ηττηθεί.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Σοσιεδάδ-Λεβερκούζεν

Βαθμολογία: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 (11-3), Σαχτάρ 8 (7-5), Λεβερκούζεν 7 (8-10), Σοσιεδάδ 1 (1-9)

2ος όμιλος

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που δοκιμάζεται στην έδρα της Κοπεγχάγης, έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, αλλά από εκεί και πέρα… όλα παίζονται. Η Γιουβέντους χωρίς τον Αντρέα Πίρλο αρκείται και στην ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ για να τερματίσει δεύτερη, ενώ η τουρκική ομάδα περνά μόνο με νίκη. Η Κοπεγχάγη δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, αφού μειονεκτεί σε ισοβαθμία με Ιταλούς και Τούρκους. Για να πάρει την τρίτη θέση και να συνεχίσει στους «32» του Europa League θα πρέπει να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης ή να πάρει ισοπαλία και ταυτόχρονα να χάσει η Γαλατάσαραϊ από τη Γιουβέντους.

Κοπεγχάγη-Ρεάλ Μαδρίτης
Γαλατάσαραϊ-Γιουβέντους

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 13 (18-5), Γιουβέντους 6 (9-8), Γαλατάσαραϊ 4 (7-14), Κοπεγχάγη 4 (4-11)

3ος όμιλος

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι σίγουρα πρώτη και ταξιδεύει αδιάφορη στη Λισαβόνα για το ματς με την Μπενφίκα. Ο Ολυμπιακός με νίκη επί της σίγουρα τέταρτης και συνεπώς αδιάφορης Άντερλεχτ ή εφόσον χάσει η Μπενφίκα θα είναι σίγουρα δεύτερος, ενώ οι «αετοί» για να περάσουν θα πρέπει να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό του Ολυμπιακού, συνεπώς δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Ολυμπιακός-Άντερλεχτ
Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν

Βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 13 (15-3), Ολυμπιακός 7 (7-7), Μπενφίκα 7 (6-7), Άντερλεχτ 1 (3-14)

4ος όμιλος

Η Μπάγερν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και παίρνει την πρωτιά ακόμη και σε περίπτωση ήττας από τη Μαν. Σίτι στο Μόναχο, αρκεί αυτή να μην είναι μεγαλύτερη από το 3-1 της Αγγλίας. Οι «πολίτες» είναι σίγουρα στους «16» και μπορούν να καβαλήσουν τους Βαυαρούς, μόνο αν… ανατρέψουν το 3-1 στο Μάντσεστερ. Οι Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Σακίρι, Πισάρο και Μπαντστούμπερ θα λείψουν από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τερματίζει τρίτη και συνεχίζει στους «32» του Europa League ακόμη και με ήττα από τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, εφόσον δεν… ανατραπεί το 3-2 με το οποίο είχε νικήσει στη Ρωσία. Αυτό είναι και το μόνο σενάριο που χαρίζει την πρόκριση στους Τσέχους.

Πλζεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι

Βαθμολογία: Μπάγερν Μονάχου 15 (15-2), Μάντσεστερ Σίτι 12 (15-8), ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (7-15), Πλζεν 0 (4-16)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: