Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Οικολογικό «ντου» στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Τη διαμαρτυρία της για τη «Gazprom», εκ των χορηγών του Champions League, εξέφρασε για δεύτερη φορά φέτος η περιβαλλοντική οργάνωση «Greenpeace» κάνοντας… ντου στη συνέντευξη Τύπου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οικολογικό «ντου» στη Ρεάλ Μαδρίτης
Όταν συμβαίνει για πρώτη φορά, μπορεί να το πεις και… σύμπτωση. Όταν επαναλαμβάνεται, μόνο ως τέτοια δεν μπορεί να εκληφθεί.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Greenpeace» εξέφρασε για δεύτερη φορά στη φετινή διοργάνωση τη διαμαρτυρία της για την «Gazprom», εκ των χορηγών του Champions League.

Που συνέβη αυτό;

Στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι και του Πέπε, ενόψει της αυριανής (10/12) αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη στη Δανία για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Την ώρα που μιλούσε ο Πορτογάλος αμυντικός, ένα banner με το μήνυμα: «Σώστε την Αρκτική, δώστε κόκκινη κάρτα στη Gazprom» κάλυψε το… φόντο με τους χορηγούς της διοργάνωσης και επισκίασε την συνέντευξη Τύπου. Μετά από λίγα λεπτά και αρκετή προσπάθεια από τους ανθρώπους της Κοπεγχάγης κατέβηκε, αλλά το μήνυμα πέρασε…

Διακοπή στο Βασιλεία-Σάλκε

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί άλλο ένα περιστατικό, που είχε ως αφορμή την ολιγόλεπτη διακοπή της αναμέτρησης Βασιλεία-Σάλκε (01/10) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Τότε, μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Greenpeace» κατέβηκαν με σχοινιά από την οροφή του γηπέδου της Βασιλείας και κρέμασαν πανό με καθόλου κολακευτικά σχόλια για την «Gazprom», που εκτός από χορηγός της διοργάνωσης, είναι και χορηγός της γερμανικής ομάδας.

«Μην κάνετε φάουλ στην Αρκτική», ανέφερε το μήνυμα για την άντληση πετρελαίου στην περιοχή, ενώ ο αριθμός 30 αναφερόταν στα μέλη της οργάνωσης που τέθηκαν υπό κράτηση μετά την απόπειρα δύο ατόμων να σαμποτάρουν την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου του ρωσικού κολοσσού.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: