Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ένα ΜΠΑΜ που περνάει στα ψιλά

Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης στη φετινή περίοδο δείχνουν αποφασισμένες να είναι ενισχύμενες και έτοιμες να σταθούν έτοιμες για κάθε πρόκληση..

Ενθουσιασμός υπάρχει και στους τρείς αλλά άξια σχολιασμού είναι η τελευταία κίνηση του Ηρακλή που σε θεωρητικό επίπεδο εντυπωσιάζει..Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός Ματίας Λέκι πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ηρακλή.Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός ξεχώρισε αμέσως στην Αργεντινή με αποτέλεσμα η μεγάλη Ριβερ Πλέιτ να τον αποκτήσει.Εκεί κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τη φανέλα της Ρίβερ και η μετακίνηση του στην Ευρώπη ήταν θέμα χρόνου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ο κατάλληλος προόρισμος..

Μια χρονιά όνειρο στην Μαδρίτη είχε σαν αποτέλεσμα την μεταγραφή του στην Λάτσιο που τότε σπαταλούσε χρήματα για να αποκτήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο..

Στην Ιταλία δεν προσαρμόστηκε ποτέ και αμέσως προσπάθησε να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ισπανία..Η Θέλτα παρουσιάστηκε σαν ένα δώρο και ο Λέκι δε το άφησε.Μάζι με τον Κοντρέρας δημιούργησαν ένα σπουδαίο κεντρικό αμυντικό δίδυμο..Διάφορα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα έκαναν τη Θέλτα ασανσέρ και χάλασαν την εικόνα των 2 κεντρικών αμυντικών..Μια εικόνα που ο Λέκι δεν είχε την ευκαιρία να φτιάξει...

Καπού εκεί έρχεται ο Ηρακλής..Ο γηραιός δίνει στον Λέκι αυτό που χρειάζεται.Τον κάνει ηγέτη ,τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη την οποία πάντοτε στην καριέρα του απαιτούσε..Ο Λέκι είναι ένας σταρ και του αξίζει ανάλογη συμπεριφορά.Δεν πήγε στην ΑΕΚ γιατί θεώρησε προσβολή την διαδικασία της δοκιμής.Δεν έπαιξε στην Λάτσιο γιατί τον αντιμετώπισαν ως ρολίστα..Δεν δέχθηκε ποτέ με ευχαρίστηση να παίζει αριστερό μπακ αν και λόγω της τεχνικής του χρησιμοποιήθηκε και εκεί.

Ο Ηρακλής θα έχει στο δυναμικό του έναν ψηλό, δυνατό, με καλή τεχνική αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό που πάνω από όλα ειναι ηγέτης και διεκδικεί αυτό το ρόλο σε όποια ομάδα και να έπαιξε.

Επιμέλεια : Κώστας Δουλγέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: