Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Η απάντηση του Πύρρου Δήμα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη δική της απάντηση, δια στόματος του προέδρου, Πύρρου Δήμα έδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών σχετικά με τα δύο νέα κρούσματα ντόπινγκ που έγιναν γνωστά το βράδυ της Τρίτης (30/06).

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΟΑΒ, Πύρρου Δήμα:

O Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β. Πύρρος Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Σήμερα στις 8.05 το βράδυ, 1 ώρα μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής προσπάθειας των αθλητών μας ενημερώθηκα από το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. ότι βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα δυο αθλητών της Μεσογειακής μας Ομάδας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. στις 1 Ιουνίου, δηλαδή 30 μέρες πριν τον σημερινό αγώνα.

Ταυτόχρονα η Παγκόσμια Ομοσπονδία μας ανακοίνωσε και αυτή σήμερα ότι σε έλεγχο στις 14/5/2009 βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα αθλήτριας που αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Όλοι λοιπόν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, λίγο πριν το τέλος των Μεσογειακών αγώνων και αφού πρώτα αγωνίσθηκαν οι αθλητές μας, μας ανακοίνωσαν για τα θετικά δείγματα.

Για σήμερα θα αρκεστώ στα εξής ερωτήματα:

Πρώτα πρώτα στην Ε.Ο.Ε.

1ον γιατί άφησαν τους αθλητές να αγωνισθούν και δεν φρόντισαν να έχουν εγκαίρως τα αποτελέσματα.

2ον γιατί όταν ζητήσαμε την βοήθειά της στις 15/6/2009 για την διενέργεια ελέγχων δήλωσε αναρμόδια.

Στο Εργαστήριο του O.A.K.A.

Γιατί όταν ζητήσαμε εγγύηση για την αξιοπιστία των ελέγχων και για το πρωτοφανές στους ίδιους έλεγχους, άλλοι αθλητές να είναι θετικοί και άλλοι αρνητικοί με τις ίδιες ουσίες, δεν πήραμε ούτε και γι’ αυτό απάντηση και επίσης πότε επιτέλους θα βγουν τα αποτελέσματα του ελέγχου που έκανε με δική της εντολή η Ε.Ο.Α.Β. στις 19/6/2009 στη Μεσογειακή της Ομάδα. Πιθανολογούμε ίσως σε κάποια άλλη μελλοντική διοργάνωση.

Και τέλος στην Γ.Γ.Α. στην οποία κοινοποιούσαμε όλη την αλληλογραφία.

Γιατί δεν παρενέβη άμεσα για να δώσει λύσεις σ’ όλα τα κρίσιμα ζητήματα που είχαν σχέση με την καταπολέμηση του ντόπινγκ και για τα οποία ήταν ενήμερη.

Για σήμερα μαζί με τα πιο πάνω ερωτήματα δίνω στη δημοσιότητα όλη την αλληλογραφία με Ε.Ο.Ε και Ε.Σ.ΚΑ.Ν. για να αντιληφθεί ο φίλαθλος κόσμος από μόνος του, ποιος έχει την αγωνία, ποιος ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση, ποιος αδιαφορεί και ποιος υποκρίνεται.

Επισυνάπτεται η αλληλογραφία:

1 .1η Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν.
2. Απάντηση Ε.Σ.ΚΑ.Ν. στην Ε.Ο.Α.Β.
3. 2η Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν.
4. Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στην Ε.Ο.Ε.
5. Απάντηση Ε.Ο.Ε. στην Ε.Ο.Α.Β.

6. Επιστολή Ε.Ο.Α.Β. στο Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: