Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Πλιάτσικας: «Ό,τι καλύτερο η Σάλκε»

pliatsikas.jpgΤην καριέρα του στην Σάλκε θα συνεχίσει ο Βασίλης Πλιάτσικας και αυτό δεν το φανταζόταν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ δεν ήξερε σε ποια ομάδα θα μεταγραφεί, δηλώνει πικραμένος από την Ένωση ενώ τονίζει ότι και τώρα να ρωτήσει κάποιον από τον «δικέφαλο» σε ποια θέση παίζει δεν θα ξέρει να απαντήσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην «Εξέδρα»:
Για τη μεταγραφή του στην Σάλκε:
«Δεν ήταν ποτέ δυνατόν ότι θα πήγαινα κατευθείαν στη Σάλκε, τη στιγμή που δεν είχα χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ. Ηταν εξωπραγματικό αυτό που έγινε. Δεν ήξερα τίποτα μέχρι και την ώρα που συνάντησα τον Φέλιξ Μάγκατ. Δεν ήξερα καν σε ποια ομάδα θα πάω. Δεν περίμενα ότι θα είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Γερμανία. Ο,τι και να πω είναι λίγο. Χαίρομαι πάρα πολύ, δεν χρειάζεται καν να το πω. Αυξάνονται πολύ οι απαιτήσεις. Ούτε στα πολύ τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο. Σάλκε… Ο,τι καλύτερο! Νιώθω τιμή που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα και έχω προπονητή μου τον Μάγκατ και θα κάνω τα πάντα για να του αποδείξω ότι αξίζω την εμπιστοσύνη του. Προτού καν η ομάδα φύγει για διακοπές, είχα πάει στον κ. Μπάγεβιτς και του ζήτησα να με αφήσει να φύγω, τη στιγμή που δεν είχα χρόνο συμμετοχής. Νομίζω ότι δεν είχα άλλο περιθώριο για χαμένη χρονιά. Τότε δεν είχα τίποτα στα χέρια μου και ρίσκαρα που ζήτησα να φύγω. Σήμερα όμως είμαι στη Σάλκε!».

Για την καριέρα στο εξωτερικό:
«Είναι μια πρόκληση για μένα η Σάλκε, ίσως επειδή δεν με εκτίμησαν εδώ, στην Ελλάδα, όσο πίστευα και περίμενα. Θεωρώ ότι στο εξωτερικό, εφόσον δουλέψεις σκληρά, δικαιώνονται οι κόποι σου. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι φταίνε οι άλλοι που δεν καθιερώθηκα στην ΑΕΚ εκτός από εμένα. Και εγώ έχω κάνει τα λάθη μου. Όμως είναι άσχημο και φοβερά δύσκολο για έναν παίκτη όταν έχει παίξει σε εφτά διαφορετικές θέσεις. Εδώ ακόμη καλά – καλά δεν ξέρουν τι θέση παίζω στην ΑΕΚ. Αν ρωτήσετε κάποιους από την ομάδα δεν ξέρουν να σας πουν!».

Για το αν μετάνιωσε που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ:
«Όχι, δεν μετάνιωσα. Εγώ στην ΑΕΚ ήθελα να πάω από την πρώτη στιγμή και μάλιστα τότε είχα απορρίψει την πρόταση του Ολυμπιακού. Θεωρούσα πως όπως ξεκινούσε τότε η ΑΕΚ, θα βοηθούσε τα νέα παιδιά, κάτι που δεν το είδα στη συνέχεια. Και αυτό με απογοήτευσε πάρα πολύ…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: