Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Με… κόντρες και αλχημείες!

Επαναφέρει τον ρόμβο στο χώρου του κέντρου ενόψει Ολυμπιακού ο Έβαλντ Λίνεν, με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται να παίξει με αντεπιθέσεις έχοντας στην κορυφή τους Φούντα και Κατίδη.

Με… κόντρες και αλχημείες
Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Γερμανός τεχνικός της «Ένωσης» προσανατολίζεται στην επαναφορά του ρόμβου στο χώρο της μεσαίας γραμμής - έπειτα από το χαμένο ντέρμπι (2-0) με τον Παναθηναϊκό - με σκοπό να επαναφέρει τη συνοχή στη μεσαία γραμμή.

Παράλληλα, ο Λίνεν στις δύο τελευταίες προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων» έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο παιχνίδι μαζικής άμυνας με γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, γνωρίζοντας την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και τη δυναμική που του δίνει το γήπεδό του (θα είναι γεμάτο την Κυριακή), βλέπει ως μοναδικό τρόπο για να διεκδικήσει τα μέγιστα από βαθμολογικής πλευράς τις επιθέσεις στην κόντρα.

Γι’αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Αντώνη Πετρόπουλο και Ρότζερ Γκερέιρο. Αν τελικά το σενάριο επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Κυριακή, τότε πιθανότερος παρτενέρ του Ταξιάρχη Φούντα στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γιώργος Κατίδης (έχουν παίξει μαζί και στην Τούμπα), ενώ τη θέση του Ρότζερ θα πάρει ο Αντώνης Ρίκκα.

Ο Λίνεν, μη έχοντας τον τιμωρημένο Παύλο Μητρόπουλο στη διάθεσή του, θεωρεί πως με την τοποθέτηση του Ρίκκα στον άξονα θα αποκτήσει δύναμη στη μεσαία γραμμή, ενώ με τον πρώην παίκτη του Άρη δίπλα στον Φούντα αποσκοπεί στο πρεσάρισμα στις πρώτες πάσες των «ερυθρόλευκων».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: