Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την διαχείριση του ρόστερ που θα κληθεί να κάνει άμεσα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης.
Ένα θέμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο επόμενο διάστημα ο Γιώργος Δώνης είναι η διαχείριση του έμψυχου υλικού που έχει στη διάθεση του. Χωρίς υπερβολή η τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου έχει πλέον στη διάθεση της 25 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Φανταστείτε ότι για τους αγώνες με τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά ο προπονητής του Δικεφάλου έχει στην αποστολή 25 παίκτες χωρίς να υπολογίζονται οι Γεωργιάδης, Χακόμπο, Κατσικάς και Πόβοβιτς που έμειναν στην Θεσσαλονίκη. 
 
Εννοείται ότι δεν αναφέρομαι και σε άλλους πιτσιρικάδες που έμειναν εκτός αποστολής. Αν κάνουμε την πρόσθεση θα διαπιστώσουμε ότι η ομάδα διαθέτει στο ρόστερ της περισσότερους από 25 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Ας υποθέσουμε ότι λόγω τραυματισμών ή τιμωριών πάνω κάτω διαθέσιμοι σε κάθε παιχνίδι θα είναι 23 με 25 παίκτες.
 
Γίνεται αντιληπτό ότι ενώ στην αρχή της περιόδου υπήρχαν ελλείψεις, τώρα πλέον υπάρχει πληθώρα παικτών στο ρόστερ. Γεγονός που προσφέρει άνεση επιλογών στον προπονητή για τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της περιόδου. 
 
Ουσιαστικά καλείται η τεχνική ηγεσία να διαχειριστεί ένα μεγάλο ρόστερ. Από τον τρόπο διαχείρισης των παικτών που έχει ο ΠΑΟΚ στο δυναμικό του θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η πορεία της ομάδας στη συνέχεια της χρονιάς. Οι σωστές επιλογές προσώπων ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε αγώνα σε συνδυασμό με την διατήρηση των ισορροπιών στα αποδυτήρια θα αποτελέσει κατά την εκτίμηση μου τη συνταγή της επιτυχίας. 
 
Πλέον δημιουργείται πίεση όχι απλά για το ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα αποτελούν την 11αδα σε κάθε παιχνίδι αλλά και για το ποιοι θα συμμετέχουν στις αποστολές. Υπάρχουν θέσεις στις οποίες η τεχνική ηγεσία δεν έχει δυο αλλά τρεις –σε κάποιες περιπτώσεις και τέσσερις- παίκτες για να επιλέξει. Θεωρώ λοιπόν ότι οι σωστές επιλογές (εννοείται και η σωστή τακτική σε κάθε παιχνίδι) θα φέρουν και τα θετικά αποτελέσματα. 
 
Υ. Γ. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ ιδιαίτερα στον προημιτελικό της Λιβαδειάς. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να τελειώσει και το τυπικό του θέματος με την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Με συντηρητικό αγωνιστικό πλάνο ο Δικέφαλος κράτησε μακριά από την εστία του τους παίκτες του Λεβαδειακού. Ήταν μια καθαρά επαγγελματική εμφάνιση. Τόσο οι παίκτες όσο και η τεχνική ηγεσία δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Δεν περίμενα τίποτε περισσότερο. Αυτό που ενδιέφερε ήταν να κυλήσει το απόγευμα ήσυχα. Χωρίς απρόοπτα δηλαδή. Έτσι κι έγινε. Δεν ήταν παιχνίδι που προσφερόταν για να προσφέρει η ομάδα θέαμα. Περισσότερο ενδιέφερε να Πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι παίκτες, να ξεκουραστούν κάποιοι άλλοι καθώς στα παιχνίδια με τον Πλατανιά στα Χανιά και με τον Παναθηναικό στην Τούμπα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάταξη του ΠΑΟΚ στο βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Παραμένει στόχος και επιθυμία να τερματίσει η ομάδα στην 2 θέση στην κανονική διάρκεια της περιόδου και 1η στα πλει οφ. 
 
Υ. Γ. 2 Γελάω ακόμα με τα… τουμπεκί και τα υπόλοιπα γραφικά. Με το… συμπάθιο δηλαδή αλλά δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό και να μην σχολιάσω. Όλοι μπορούμε να ξεφύγουμε –και ξεφεύγουμε- αλλά όχι κι έτσι!
πηγή: gazzetta.gr