Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η επιστροφή της «Κυρίας»

Η Γιουβέντους στο Τορίνο επικράτησε 2-0 της Σέλτικ και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα, σφράγισε το εισιτήριο για τη φάση των «8», στην οποία θα βρεθεί μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

Η επιστροφή της «Κυρίας» (video)
Η «γηραιά κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου επιστρέφει και φρόντισε με τις εμφανίσεις της στα δύο παιχνίδια κόντρα στη Σέλτικ να αποδείξει ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για όποιον την πετύχει στον δρόμο του.

Η Γιουβέντους έκανε το… καθήκον της απέναντι στους Κέλτες και με δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με σκορ 2-0, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, σε συνδυασμό και με το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Οι «νερατζούρι» θα βρεθούν στους «8» του Champions League επτά ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία τους σε αυτή τη φάση και τον αποκλεισμό από την Άρσεναλ.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι, με βασικό και αρχηγό στην σύνθεσή τους τον Σαμαρά, αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν απέναντι σε μία σαφώς ανώτερη ομάδα να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω και στα δύο παιχνίδια.

Το ματς


Αν κάποιος περίμενε ότι η Γιουβέντους θα ξεκινούμε δυνατά το παιχνίδι, ώστε να δώσει οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες της Σέλτικ, τότε μάλλον απογοητεύτηκε. Μέχρι το 20ο λεπτό η «γηραιά κυρία» δεν… προσπαθούσε καν να κάνει μία επίθεση, ενώ οι Σκωτσέζοι προσπαθούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Μπουφόν.

Όλα αυτά μέχρι το 20’, καθώς τότε η Γιουβέντους αποφάσισε να… ανεβάσει ταχύτητα και δεν άργησε να φτάσει στο γκολ. Ο Κουλιαρέλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, ο Φόρστερ απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Μάτρι έκανε στο 24’ το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Σέλτικ προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να φτάσει στην ισοφάριση. Οι Κέλτες απείλησαν με τον Λέντλεϊ, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία την έκανε στο 28’, όταν ο Κόμονς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χούπερ, αλλά ο Μουφόν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 35’ με τον Σαμαρά να κάνει πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, επιχείρηση με τη σέντρα- σουτ, με τον Χούπε να μην προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Με το 1-0 υπέρ των «νερατζούρι» πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την Γιουβέντους να έχει ουσιαστικά τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τον ίδιο ρυθμό, όπως το πρώτο. Η Σέλτικ προσπαθούσε για ένα γκολ, αλλά η «γηραιά κυρία» ήταν αυτή που έκανε το 2-0. Στο 65ο λεπτό ο Πίρλο βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Βιδάλ μέσα στην περιοχή, ο οποίος πάσαρε στο Κουλιαρέλα, που στο κενό τέρμα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Η Σέλτικ προσπάθησε να πετύχει έστω ένα γκολ, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Σαμαρά στο 83’ πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το 2-0 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά για την Γιουβέντους, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρζάλι, Μαρόνε, Μπονούτσι, Παντόιν, Βιδάλ (66’ Ίσλα), Πίρλο (69’ Τζιακερίνι), Πογκμπά, Πελούζο (58’ Ασαμόα), Μάτρι, Κουλιαρέλα

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Μάθιους (52’ Φόρεστ), Γουίλσον, Γουανιάμα (46’ Άμπροουζ), Ιτζαγκουίρε, Σαμαράς, Καγιάλ, Λέντλεϊ, Μουλγκρού, Κόμονς (73’ Νουιούι), Χούπερ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: