Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πασσαλής: «Ο Άρης πληρώνει την απειρία και τα λάθη της διοίκησης»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του Γιάννη Μιχαλήτσου, στα λάθη της διοίκησης και στο πρόσωπο που θα πρέπει να τον διαδεχτεί στον πάγκο του Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για το αν θα είναι λύση η αλλαγή προπονητή:

«Δεν ξέρουμε αν θα είναι η λύση. Ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα και ο Άρης να πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται και να παραμείνει στην κατηγορία. Στις δύσκολες στιγμές δεν είναι λύση η αλλαγή τόσο πολλών προπονητών. Ο Άρης φέτος ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπήρχαν δυσκολίες αλλά η φετινή άσχημη εικόνα τις ομάδας είναι κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί. Βλέπουμε να υπάρχει ακόμη μια αλλαγή προπονητή τη φετινή χρονιά και το οξύμωρο είναι πως η αποπομπή του Μιχαλήτσου συζητιόταν μετά από μόλις δύο παιχνίδια που έκατσε στον πάγκο της ομάδας. Άρα το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο και για μένα ήταν λάθος η αρχική επιλογή του κ. Μιχαλήτσου, όχι γιατί αμφισβητώ τις δυνατότητες του και δεν είναι ικανός σαν προπονητής αλλά γιατί χρειαζόταν να έρθει κάποιος που να είναι εκτός ομάδας αλλά να γνωρίζει τις δυνατότητες της. Όταν υπάρχει επιλογή μέσα από το δυναμικό της ομάδας τότε πολύ δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί μια δύσκολη κατάσταση».


Για το ότι δεν υπήρχε διάδοχος ώστε να μην υπάρξει χαμένος χρόνος:

«Αυτό δείχνει σε ένα μεγάλο ποσοστό την απειρία της διοίκησης που απομάκρυνε τον Μιχαλήτσο χωρίς να υπάρχει ο διάδοχός του. Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση ο Μιχαλήτσος να φύγει θα έπρεπε να έχουν γίνει οι συζητήσεις για τη διαδοχή του. Η ομάδα βρίσκεται σήμερα χωρίς προπονητή και την Κυριακή έχει ένα παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ τη σωτηρία της. Είναι πολύ άσχημο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να μη γνωρίζουν με ποιον προπονητή θα κάνουν προπόνηση και ποιος θα είναι στον πάγκο την Κυριακή. Αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να έρθει ένας έλληνας που να έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, του συλλόγου, των ομάδων που έχει να αντιμετωπίσει και των ποδοσφαιριστών που θα αναλάβει».



Για το αν έπρεπε να αναλάβει την ομάδα ο Μιχαλήτσος:

«Ο κ Μιχαλήτσος είναι ένας προπονητής με κατάρτιση. Είναι κάτοχος διπλώματος της ΟΥΕΦΑ και έχει δουλέψει αρκετές φορές στην Α΄ Εθνική. Στον ΠΑΟΝΕ, στη Γ? Εθνική, είχε παρουσιάσει μια ομάδα με προσανατολισμό και στόχο μέσα στο γήπεδο. Στον Άρη έχει φθαρεί πολύ. Όταν υπάρχει μια δύσκολη στιγμή είναι η εύκολη λύση. Έχει κάνει κακό και ο ίδιος στην επαγγελματική του εξέλιξη, δεχόμενος τις κλήσεις του Άρη να αναλάβει την ομάδα και να κάτσει στον πάγκο. Έχει προπονητικές ικανότητες αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν λάθος του ίδιου και της διοίκησης να κάτσει στον πάγκο της ομάδας, ειδικά όταν ήξερε και ο ίδιος πως η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του θα ήταν μεγάλη και έντονη».


Για το τι πληρώνει ο Άρης φέτος και βρίσκεται σε αυτή την άσχημη κατάσταση:

«Ο Άρης πληρώνει διοικητικά λάθη και μη σωστούς αγωνιστικούς προσανατολισμούς».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: