Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σωστά μίλησε ο Τοροσίδης!!

Ο γνωστός – άγνωστος του sportdog σχολιάζει στο «Ντου στα Αποδυτήρια» την συνέντευξη του Βασίλη Τοροσίδη και τα όσα είπε για τους λόγους που αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα.
Έριξα μια ματιά στα σημαντικότερα αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν από την συνέντευξη του Βασίλη Τοροσίδη στο «Φως». Και νομίζω ότι σωστά μιλάει. Σε ελάχιστα πράγματα, δηλαδή, μπορεί να διαφωνήσει κάποιος απ’ αυτά που λέει.
Τι δήλωσε ο Τοροσίδης, για παράδειγμα; «Έλεγαν “ο Τοροσίδης διαλέγει παιχνίδια. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα ντέρμπι”. Δεν ήταν, ρε παιδιά, ότι διάλεγα αγώνες. Η ψυχολογία μου όμως σαν άνθρωπος ήταν έτσι. Γούσταρα. Έβλεπα αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και γούσταρα. Ερχόταν ντέρμπι και φτιαχνόμουν, ήμουν έτοιμος. Αλλά μέχρι εκεί. Μετά τα ίδια και τα ίδια. Ράκος ήμουν. Τι να πω; Ψέματα; Και επειδή ποτέ δεν θέλω να κάνω τον ηθοποιό, ούτε να κοροϊδεύω, διάλεξα να φύγω από την Ελλάδα! Και από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δυστυχώς είναι στα κάτω του... Το αγαπάω πολύ, δεν θα το περιφρονούσα ποτέ, αλλά δεν είναι στα καλύτερά του και το ξέρουμε όλοι».
Ανθρώπινο είναι
Μπορεί κανείς να διαφωνήσει στα περισσότερα απ’ αυτά; Κάθε παίκτης έχει μεγαλύτερο κίνητρο στα ντέρμπι και κυρίως στο τσάμπιονς λιγκ. Ανθρώπινο είναι. Όπως, βέβαια, όλοι βλέπουν και ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γενικά στα κάτω του αυτή την εποχή. Παίζει ρόλο και η οικονομική κρίση, φυσικά.

Ένα δίκιο για την γκρίνια
Και είναι κι άλλα που λέει ο Τοροσίδης. Ότι ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει (όπως τόσους μήνες γράφανε τα ρεπορτάζ), ότι ο Ζαρντίμ δεν είχε πλάνο, εμπειρίες και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο βάρος μιας ομάδας σαν τον Ολυμπιακό (όπως πολλοί διαπίστωσαν), μέχρι και στον κόσμο, απ’ ό,τι διάβασα, έδωσε ένα δίκιο επειδή κάποιες φορές υπήρχε γκρίνια για την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα.
Δεν κρύφτηκε
Τα λέω αυτά για ποιο λόγο; Κατ’ αρχήν επειδή, όπως είπα, κατ’ εμέ ο Τοροσίδης μίλησε σωστά. Ανοίχτηκε, δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. Και είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές να λένε ξεκάθαρα την άποψή τους. Κατά δεύτερον επειδή έδειξε διάθεση να κάνει και αυτοκριτική, αφού κανείς δεν είναι τέλειος κι όλοι κάνουμε λάθη. Τρίτον, επειδή δεν έδειξε αγνωμοσύνη ούτε στην ομάδα που τον ανέδειξε, ούτε σε κανέναν και τέταρτον επειδή αισθάνθηκε την ανάγκη να αλλάξει αέρα. Αφού πρώτα πρόσφερε στην ομάδα του να πάει σε ένα άλλο ποδόσφαιρο. Να παίξει, δηλαδή, λίγο στο εξωτερικό για να χαρεί περισσότερο το παιχνίδι.
Για ανανέωση…
Και το ίδιο έχουν πει κι έχουν αισθανθεί τόσοι άλλοι Έλληνες παίκτες. Που μόλις βγαίνουν στο εξωτερικό δείχνουν να ανανεώνονται ψυχολογικά κι εγκεφαλικά. Και, μάλιστα, να παίζουν και μια χαρά. Δεν βλέπουμε τώρα π.χ. τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τόσους άλλους παίκτες πως ξανανιώνουν στο εξωτερικό; Έτσι και ο Τοροσίδης έχει κάνει ξεκίνημα με το δεξί στο καμπιονάτο. Αυτά, λοιπόν, σαν μια πρώτη εντύπωση από την συγκεκριμένη συνέντευξη του Τοροσίδη.


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: