Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Οικονόμου: «Ποιος δεν θέλει play offs;»


Οικονόμου: «Ποιος δεν θέλει play offs;»

Όνειρο μεν, αλλά όχι και αυτοσκοπός είναι για τον Πανιώνιο η συμμετοχή στα play offs, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στον Πανιώνιο δεν αρνούνται πως η πορεία της ομάδας τούς δίνει δικαίωμα στο όνειρο της συμμετοχής στα play offs. Ο Βαγγέλης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 δεν αποτέλεσε εξαίρεση, ωστόσο φρόντισε να υπενθυμίσει πως ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η σωτηρία. Τι είπε για τη χρησιμοποίησή του σαν στόπερ, την αποχώρηση του Μπουμάλ, τη διαρκή ανάδειξη νέων παικτών, αλλά και το μέλλον του.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Οικονόμου μίλησε στον Αλέξη Σπυρόπουλο:

-το στόχο του Πανιωνίου: «Ο Πανιώνιος εδώ και χρόνια βρίσκει την άκρη παρά τα προβλήματα που έχει. Και φέτος στόχος ήταν αρχικά να σωθεί η ομάδα. Πιστεύω πως σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει και κοιτάμε από εδώ και πέρα ό,τι καλύτερο μπορούμε να το πετύχουμε. Ποιος δεν θέλει να παίξει στα play offs; Θα είναι κάτι φανταστικό αν η ομάδα που όλοι θεωρούσαν φαβορί να πέσει, καταφέρει να μπει στην πεντάδα. Όμως δεν θέλουμε να βάλουμε υψηλούς στόχους. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο».

-το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας: «Αυτό που έχουν κάνει οι διοικούντες και ο κ. Ουζουνίδης είναι πολύ σπουδαίο. Η ομάδα είναι οικογένεια, μπαίνει στο γήπεδο, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και έχει ελπιδοφόρους παίκτες που μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες. Οι μεγαλύτεροι στην ομάδα είμαστε ο Κόρμπος κι εγώ. Έχουμε πολλά νέα παιδιά και το κλίμα είναι οικογενειακό. Είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο κι αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».

-τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Για μας είναι δύσκολα όλα τα παιχνίδια. Μπορεί να έχουμε 31 βαθμούς, αλλά ο τρίτος από το τέλος έχει εννιά βαθμούς διαφορά. Δεν γίναμε υπερομάδα και όλα τα ματς έχουν δυσκολίες. Θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Να δίνουμε το καλύτερο στο γήπεδο και θα δούμε στο τέλος».

-τη χρησιμοποίησή του σαν στόπερ: «Είμαι μπακ που παίζει και στόπερ. Και τα δύο. Πιο πολλές συμμετοχές έχω σαν αριστερό μπακ, αλλά πιστεύω πως μπορώ να αντεπεξέλθω και σαν στόπερ. Στη Σκωτία συχνά έπαιζα σαν αριστερό στόπερ σε σχήμα με τρεις αμυντικούς. Αναγκαστικά θα παίξω στόπερ στα επόμενα ματς του Πανιωνίου γιατί η ομάδα δεν έχει πολλές λύσεις. Έχω ξαναπαίξει με τον Ρισβάνη και συνεργαζόμαστε καλά. Άλλωστε Έλληνες είμαστε και οι δύο, μπορούμε να συνεννοηθούμε».

-την αποχώρηση του Μπουμάλ: «Ο Μπουμάλ μάς βοηθούσε πολύ. Παίζουμε πολύ με αντεπιθέσεις και η δύναμη, η ταχύτητα και η εκρηκτικότητά του έκαναν μεγάλη διαφορά. Φαίνεται η αξία του στον Παναθηναϊκό ήδη. Όμως έχουν φύγει πολλά παιδιά τα τελευταία χρόνια κι έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το κενό».

-το μέλλον του: «Πρώτα ο Θεός θα είμαι και του χρόνου στην ομάδα. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό το όμορφο που έχουμε φτιάξει φέτος».

-τη θητεία του στη Ρος Κάουντι: «Στην ομάδα ήταν πολύ καλά τα πράγματα, αλλά η ζωή ήταν λίγο δύσκολη. Τα Χάιλαντς είναι… τέρμα θεού και υπήρχαν κάποιες δυσκολίες. Καμία σχέση με την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: