Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Εκεί θα γίνει της… κακομοίρας!!


Εκεί θα γίνει της… κακομοίρας

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως αν ο Ολυμπιακός βρει καλά χτυπήματα στα κόρνερ και στα φάουλ, τότε στον «αέρα» μάλλον θα γίνει της… κακομοίρας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η συνθήκη υπό την οποία διεξάγεται το κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι στα (πολύ) πάνω τους και οι φιλοξενούμενοι στα (πολύ)...κάτω τους. Πολλές φορές όμως ένας αστάθμητος παράγοντας μπορεί ν' ανατρέψει τη συνθήκη που προαναφέραμε και γι' αυτό άλλωστε οι παλιότεροι έλεγαν “ντέρμπι είναι δεν ξέρεις τι θα γίνει” και...καθάριζαν.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και ορισμένα στοιχεία στα οποία οφείλει να δώσει κάποιος βάση και τα οποία “οδηγούν” σε μια πρόβλεψη που έχει πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί. Ποια είναι αυτή;

Να σκοράρει ο Ολυμπιακός από στημένη μπάλα. Το έκανε στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα (με κεφαλιά – δυναμίτη του Μιλιβόγεβιτς) είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να το πράξει και στην κυριακάτικη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο “Καραϊσκάκη”.

Είναι πασιφανές πως η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα όταν η μπάλα είναι στον αέρα, ειδικά μετά από στημένη φάση. Τούτο είναι ένα από τα βασικά προβλήματα στα οποία δεν έχει βρει “απάντηση” ο προπονητής του “δικέφαλου” του Βορρά, Ιγκόρ Τούντορ και όταν μια άμυνα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις στημένες μπάλες, τότε ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός απ' τη δική του πλευρά είναι ομάδα που αξιοποιεί τις στημένες φάσεις, έχοντας πετύχει σημαντικά γκολ. Σκόραρε στο Λονδίνο εναντίον της Άρσεναλ (αν κι εκεί στο γκολ του Πάρντο υπήρξε κομπίνα για σουτ και όχι κεφαλιά), σκόραρε στον αγώνα με τα Γιάννινα στον πρώτο γύρο. Πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στην Τούμπα, ο Μποτία σκόραρε δύο φορές στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο ίδιος παίκτης άνοιξε το “δρόμο” με κεφαλιά μετά από κόρνερ, για τη μεγάλη νίκη των “ερυθρόλευκων” επί της ΑΕΚ στο “Καραϊσκάκη” με 4-0. Τελευταίο παράδειγμα το προχθεσινό ματς Κυπέλλου στην Τρίπολη που ο Ντα Κόστα σκόραρε με κεφαλιά μετά το φάουλ του Φουστέρ. Απ' τη μία πλευρά λοιπόν υπάρχει μια ομάδα που οι στόπερ της μπορούν να σκοράρουν με κεφαλιά. Το ίδιο και ο αμυντικός της μέσος (Μιλιβόγεβιτς) όπως επίσης και ο σέντερ φορ της, ο Ιντέγε.

Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε στη θέση του στόπερ παίρνοντας τον νεαρό Χατζηισαΐα από τον Πανιώνιο, ο οποίος έχει κάνει σούπερ πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα. Ενδεχομένως να είναι και βασικός στο Φάληρο, παίζοντας δίπλα στον Βίτορ και το ερώτημα είναι αν αυτή η μεταγραφή θα μπορέσει να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αν πάντως ο Ολυμπιακός βρει καλά χτυπήματα στα κόρνερ και στα φάουλ τότε στον αέρα μάλλον θα γίνει της... κακομοίρας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: