Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ντου… από παντού η ΑΕΚ!!

Ασταμάτητη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο συνεχίζει η ΑΕΚ! Με τον Σουκουλίνι να κάνει ενθαρρυντικό ντεμπούτο και τον Μάνταλο ξανά σκόρερ, η «Ένωση» πέρασε στα ημιτελικά με 9η σερί νίκη (1-0 τον Ηρακλή)!

Ντου… από παντού η ΑΕΚ!Αγνοείται ακόμα ο αντίπαλος που θα σταματήσει την ΑΕΚ το 2016!

Παρά το ευρύ σκορ του πρώτου αγώνα, η «Ένωση» δεν αρκέστηκε στο να εξασφαλίσει την πρόκριση με τον Ηρακλή και έφυγε από το «Καυταντζόγλειο» με την 9η σερί νίκη της (1-0).

Ένα γκολ του Μάνταλου (50’) αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, ώστε να συνεχίσει την προέλασή της και να ξεχειλώσει επιπλέον το απόλυτο στη νέα χρονιά.

Πρώτη φορά βασικός ο Μπρούνο Σουκουλίνι, με τον Αργεντινό να δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά να έχει ενθαρρυντικές εκλάμψεις ποιότητας στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε. Ντεμπούτο και για τον Πέκχαρτ, που μπήκε αλλαγή και δεν μπορεί να κριθεί σοβαρά, αλλά φάνηκε επίσης ικανός να δώσει λύσεις στη θέση του σέντερ-φορ.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -και βασικό για πρώτη φορά τον Μπρούνο Σουκουλίνι- ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός έδωσε την ευκαιρία στον Αργεντινό να κάνει ντεμπούτο και παράλληλα επανέφερε αρκετούς παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Παίκτες άλλαξε, νοοτροπία όχι… Παρά το rotation και την ανομοιογένεια που (εύλογα) είχε ως αποτέλεσμα, η ΑΕΚ παρέμεινε αυτή που γνωρίσαμε επί Πογιέτ: Απόλυτα σοβαρή και κυνική. Έχοντας χάσει από νωρίς τον Σοϊλέδη (και μαζί μια αλλαγή) η «Ένωση» δεν πτοήθηκε. Και επιτέθηκε μάλιστα πρώτη (με φοβερό φάουλ του Μάνταλου και σουτ του Τζεμπούρ). Με τον Ηρακλή λοιπόν να μην απειλεί ιδιαίτερα -πέρα από μια φάση όπου η μπάλα ζωντάνεψε στα χέρια του Μπαρόχα- τα μάτια στρέφονταν όλο και περισσότερο στον Μπρούνο Σουκουλίνι.

Κι αν στο πρώτο ημίωρο δεν είχαν και πολλά να δουν -αφού ο Αργεντινός έδειχνε βαρύς και εκτός αγώνα- η συνέχεια ήταν πιο ενθαρρυντική. Γιατί ήταν εκείνος που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ, όταν ο Περνίς (που είχε αντικαταστήσει τον άλλο άτυχο Χουάντερσον) σταμάτησε το υπέροχο σόλο του. Εκτός του Ζουκουλίνι όμως, τα πάνω του άρχισε να παίρνει κι ο Ηρακλής: Εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του έδινε η «Ένωση». Και απειλώντας σοβαρά να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Τσιλιανίδης σημάδεψε τα πουλιά απέναντι απ’ τον Μπαρόχα.

inner

Αντίθετα ο Μάνταλος -με την επιστροφή κιόλας από τα αποδυτήρια- αποδείχθηκε πολύ πιο εύστοχος. Κι όταν ο συνδυασμός των Μπουονανότε-Τζεμπούρ κατέληξε σε άψογη κάθετη του Αλγερινού, δεν σπατάλησε την ευκαιρία για το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του. Κάπως έτσι, τα πράγματα έγιναν (ακόμα πιο) απλά για την ΑΕΚ. Οι όποιες ελπίδες του Ηρακλή εξανεμίστηκαν. Και ο Πογιέτ μπόρεσε να συνεχίσει τις δοκιμές. Ενώ λοιπόν ο Σουκουλίνι έβγαινε απ’ το γήπεδο (αφήνοντας υποσχέσεις για το τι μπορεί να κάνει σε αυτό) έμπαινε μέσα ο Πέκχαρτ.

Ο Τσέχος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης -μετατοπίζοντας τον Τζεμπούρ στα αριστερά- και παρόλο που το δείγμα ενός σκάρτου ημιώρου δεν είναι ασφαλές, έδειξε ικανός να προσφέρει λύσεις: Παίζοντας σωστά με πλάτη, δίνοντας με τη μια την μπάλα και παίρνοντας θέσεις όπου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε -όπως δεν έγινε πράξη και η επιθυμία των οπαδών του Ηρακλή για ένα τουλάχιστον γκολ. Αφού λοιπόν οι Μπουλούτ και Βέλλιος σπατάλησαν τις λίγες ευκαιρίες του «Γηραιού», ήταν αναπόφευκτο να γίνει εκείνος το 9ο θύμα του εκπληκτικού σερί της ΑΕΚ.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (15’ λ.τ. Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68’ Πασάς), Μπουλούτ (77’ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αβραμίδης, Αμαραντίδης, Τσότρας, Καλφούντζος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (4’ λ.τ. Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (67’ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (67’ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντούνης, Σβάρνας, Γιόχανσον, Αραβίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο

Γκολ και φάσεις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: