Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Μίλαν – Σαμπντόρια: 3-0

Τη δεύτερη θέση για άλλη μια αγωνιστική "κλείδωσε" η Μίλαν. Οι ροσονέρι πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα στο Σαν Σίρο, επικρατώντας με 3-0 της Σαμπντόρια και εδραιώνονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Μποριέλο, λοιπόν, θέλησε να αποβάλλει από νωρίς το άγχος από την ομάδα του και μόλις στο δεύτερο λεπτό, έπειτα από όμορφη συνεργασία των Αντονίνι και Ροναλντίνιο, άνοιξε με κεφαλιά το σκορ. Πάτο και Ροναλντίνιο ήταν σε μεγάλα κέφια, αλλά ήταν ο Ζέεντορφ αυτός που διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 21ο λεπτό με πανέμορφο γκολ έπειτα ξανά από ασίστ του Ντίνιο.

Πριν οι φιλοξενούμενοι προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ των δύο γρήγορων γκολ, ήρθε να τους "αποτελειώσει" ο Πάτο που μόλις δύο λεπτά αργότερα έκανε το 3-0. Ο βραζιλιάνος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα στο 37`, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καστελάτσι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Σαμπντόρια.

Μοναδικό μελανό σημείο του ονειρικού για τους ροσονέρι πρώτου ημιχρόνου αποτελεί η αναγκαστική αλλαγή του Ροναλντίνιο. Ο βραζιλιάνος φαίνεται να υπέστη τράβηγμα και να ζήτησε να αντικατασταθεί, με τον Λεονάρντο να προχωρά στην αλλαγή, μη θέλοντας να ρισκάρει πιθανή απουσία του ταλαντούχου άσου του από την αναμέτρηση της Τρίτης (8/12) με τη Ζυρίχη για το Champions League.

Στην επανάληψη, η Σαμπντόρια προσπάθησε να μειώσει το εις βάρος της σκορ προκειμένου να διεκδικήσει κάτι, αλλά οι ενέργειες κυρίως του Κασάνο δεν είχαν το επιθυμητό για την ομάδα του Ντελνέρι αποτέλεσμα. Αντίθετα, με τον ρυθμό του παιχνιδιού να πέφτει σταδιακά, ο Πάτο είδε τον Καστελάτσι να του αρνείται για άλλη μια φορά το τέταρτο γκολ στο 64` και στις καθυστερήσεις και η Μίλαν πανηγύρισε μια άνετη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: