Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Παναθηναίκός Ατρόμητος 3-1

Τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ, λόγω συμπλοκών της Αστυνομίας με μερίδα αντιεξουσιαστών, προκαλώντας τη 40λεπτη διακοπή του αγώνα, επισκίασαν τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου με 3-1. Η ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς έκαναν αδύνατη τη συνέχιση του αγώνα, ενώ αρκετοί φίλαθλοι αποχώρησαν από το γήπεδο και εν τέλει το ματς ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κατσουράνης "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς με τα δύο γκολ που πέτυχε, ξαναβρίσκοντας το "φονικό ένστικτο", το οποίο είχε επισημάνει ο Ζιλμπέρτο πως είχε χαθεί. Ο ψυχωμένος πάντως Ατρόμητος, παρότι αγωνίστηκε για μισή ώρα με 10 παίκτες, κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοση του,αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα για να φύγει με κάτι περισσότερο από το γήπεδο. Τέλος, από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δυο ομάδες, ο Ατρόμητος για χέρι του Βύντρα και ο ΠΑΟ για ανατροπή του Νίνη από τον Μπλένχιο.

"Killer" Kατσουράνης
Η χρησιμοποίηση του Κατσουράνη ήταν η έκπληξη του Τεν Κάτε στην αρχική 11άδα και ο πατρινός μέσος δικαίωσε τον ολλανδό, καθώς με πανέμορφο σουτ μόλις στο 6` έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Παρά την ψυχρολουσία, ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε και είχε δυο καλές φάσεις με τους Μπρίτο και Περόνε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει για τα καλά το ματς, παίρνοντας πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, κυρίως από τα πλάγια, με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια της κερκίδας... Κόντρα στη ροή του ματς πάνω που ο Ατρόμητος πίεζε, ο "Κατσούρ" με... φονικό ένστικτο, έκανε το 2-0 στο 33` με ωραίο σουτ.

Το δικαιούταν
Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του και με ανεβασμένη ψυχολογία έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά το δοκάρι σταμάτησε το πλασέ του Σισέ. Η αναποτελεσματικότητα πάντως στοίχισε στον Ατρόμητο, καθώς σε ένα μοιρασμένο πρώτο μέρος δικαιούταν ένα γκολ με τις ευκαιρίες που έκανε και το πέτυχε τελικά στις καθυστερήσεις με τον Μελισσά.

Διακοπή
Η χρήση χημικών από την Αστυνομία λόγω των όσων γίνονταν έξω από το γήπεδο ανάγκασαν τον Κύρκο να διακόψει το ματς στο 53` και οι παίκτες των δύο ομάδων αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Η αναταραχή ξεκίνησε από την ανάπαυλα και έξω από τη Θύρα 16 που φιλοξενούνταν οι οπαδοί του Ατρόμητου όταν ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις. Τα επεισόδια πάντως άρχισαν από το "μπαλκονάκι" από το διάζωμα που βρίσκεται πάνω από τους επίσημους, όταν μερίδα αντεξουσιαστών - περίπου 100 άτομα - που ήρθε από το κέντρο της Αθήνας συνεπλάκη με την Αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ενώ σημειώθηκαν κι υλικές ζημιές. Τελικά, μετά από διακοπή γύρω στα 40 λεπτά ο αγώνας ξεκίνησε πάλι στις 18:31GR.

Με 10 ο Ατρόμητος
Στο 61` ο Ατρόμητος έμεινε με 10 καθώς ο Σαρμιέντο ανέκοψε τον Σισέ που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Μετά την αποβολή, ο Παναθηναϊκός ήταν συνεχώς στην επίεθση ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Ομως οι ψυχωμένοι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταθέσει τα όπλα και στο 76` ο Μπρίτο έφτασε μια ανάσα από το 2-2.

Στο 83` ο Νίνης χτύπησε και έγινε αλλαγή από τον Μαρίνο, αλλά οι πράσινοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και την κόπωση του Ατρόμητου, κάτι που έκανε ο Σισέ όμως στο 90` σε μια καλή προσπάθεια του Παναθηναϊκού διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: