Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Πανθρακικός Αστέρας Τρίπολης 0-0

Σε ένα ματς πλούσιο σε ρυθμό και φάσεις, Πανθρακικός και Αστέρας Τρίπολης αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο γήπεδο της Κομοτηνής, με τους γηπεδούχους πλέον να είναι πιο κοντά από ποτέ στη β` κατηγορία. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι παίκτες του Αλμπέρτ Καρτιέ, πλήρωσαν τις πολύ κακές επιλογές τους στην τελική προσπάθεια, ενώ διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 78`.

Ο Πανθρακικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και τις περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης είχε τη σημαντικότερη. Ο λόγος για το δοκάρι στην κεφαλιά του Τσέζαρεκ, με την εξέλιξη της φάσης να διατηρεί το μηδέν και για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι που κάνουν το χειρότερο ξεκίνημα εδώ και 40 χρόνια από όλες τις ομάδες που πέρασαν από την Α` Εθνική, ήθελαν τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους έχουν απομείνει για παραμονή. Κάτι που είχε τονίσει και ο Αλμπέρτ Καρτιέ στα αποδυτήρια και για τον λόγο αυτό άλλωστε μπήκαν στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις κυνηγώντας το γρήγορο προβάδισμα.

Αλλαξαν οι ρόλοι στην επανάληψη
Στον αντίποδα, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ πιο ψύχραιμος στη διαχείριση της εξέλιξης του αγώνα, ψάχνοντας μεν το γκολ, χωρίς όμως να ρισκάρει ιδιαίτερα. Αυτά στο πρώτο μέρος γιατί στο δεύτερο ήταν η ομάδα που ανέλαβε να δώσει τον ρυθμό στο ματς. Παρότι δέχτηκε και πάλι κάποιες σημαντικές ευκαιρίες μάλιστα, είχε και πάλι την καλύτερη ευκαιρία με τον Μαρσελάο να "σημαδεύει" για δεύτερη φορά το δοκάρι του Ταΐρη.

Ο Πανθρακικός από την άλλη, έδωσε αρκετές ευκαιρίες σε νέους και έλληνες παίκτες, δείχνοντας τις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας που έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τη δεύτερη κατηγορία. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι θα αποχωρήσουν από τώρα κάποιοι ποδοσφαιριστές, με τους ξένους και τους πιο ακριβοπληρωμένους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι θρακιώτες διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι στο 78ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: