Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής 2-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Επστάιν, ο Ηρακλής σημείωσε σπουδαία νίκη με 3-2 επί του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι γιαννιώτες προηγήθηκαν πέναλτι του Σαϊτιώτη στο 34' αλλά ο γερμανός που ήταν εξαιρετικός, αρχικά ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στο 36' και στην συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Ντίκα για να σημειώσει την πλήρη ανατροπή. Η ομάδα του Παράσχου που ήταν άτυχη και αναποτελεσματική, πίεσε αλλά έπεσε πάνω σ' έναν... κέρβερο Κοβαλέφσκι που κρατούσε το προβάδισμα, δίνοντας την δυνατότητα στον Κονέ να κάνει το 3-1 στο 86'. Ο Σαϊτιώτης μείωσε στις καθυστερήσεις αλλά ήταν πια αργά για τους γηπεδούχους που αγνοούν την νίκη για επτά παιχνίδια και έχουν μπει πλέον για τα καλά σε περιπέτειες.

Δύο λάθη, δύο γκολ
Δύο απερίσκεπτες ενέργειες σημάδεψαν τα πρώτα 45 λεπτά, μία του Σαρακατσάνου και άλλη μία του Γεωργιάδη που έδωσαν τη δυνατότητα σε Σαϊτιώτη και Επστάιν να σκοράρουν από τα έντεκα μέτρα και να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Παράσχου ανέλαβαν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίνοντας καλό ρυθμό στον αγώνα, ενώ του Κωφίδη προτίμησαν να δώσουν χώρο και να κυνηγήσουν τις αντεπιθέσεις με τους Επστάιν και Τουμά.

Παρά τον καλό ρυθμό, μεγάλες ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν στο πρώτο μισάωρο αλλά στο τελευταίο τέταρτο το παιχνίδι πήρε φωτιά. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 34' με το πέναλτι του Σαϊτιώτη αλλά πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Γηραιός έπιασε στον ύπνο τους γηπεδούχους και με τον Επστάιν έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 36'. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα αλλά η προσπάθεια του Μπουχάν κατέληξε στο δοκάρι (42'), ενώ του Σαϊτιώτη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΣ τις ευκαιρίες, ο Ηρακλής την ουσία
Εξαιρετικοί στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης οι γιαννιώτες, έκλεισαν τους θεσσαλονικείς στην περιοχή της. Ο Σαϊτιώτης ξέφυγε δύο φορές από τους αντιπάλους τους αλλά ο Καβαλέφσκι με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 51' όμως βρήκε και πάλι εφαρμογή ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και ο ταχύτατος Επστάιν, αφού διέσχισε περίπου 40 μέτρα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντίκα που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1.

Από εκεί και πέρα, ο Παράσχος πέρασε και τον Μπακαγιόκο, μετέτρεψε το σύστημά του σε 3-5-2 αρχικά και 3-4-3 στην συνέχεια, φορτώνοντας την περιοχή του Κοβαλέφσκι με όσους επιθετικούς είχε στην διάθεσή του. Ο πορτιέτο του Ηρακλή όμως ήταν σε εξαιρετική θέση και κατέβασε τα ρολά. Και ενώ ο ΠΑΣ πίεζε ο Ηρακλής ξαναχτύπησε στην αντεπίθεση με τον Κονέ, αφού ένα λεπτό νωρίτερα είχε αστοχήσει σε κενή εστία, να δίνει την χαριστική βολή. Ο Σαϊτιώτης μείωσε στις καθυστερήσεις αλλά ήταν αργά και ο Γηραιός πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: