Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ Λάρισα 1-0

Ο "Δικέφαλος" του Βορρά επικράτησε με 1-0 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και παρέμεινε στην τρίτη θέση του πίνακα της Σούπερ Λίγκας, με 24 βαθμούς. Στο τέταρτο λεπτό το γκολ από τον Ιβιτς, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Βιεϊρίνια. Με 10 από το 55` οι "βυσσινί" που διαμαρτύρονται για την αποβολή του Κάσας και για φάουλ, στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι. Με 10 τελείωσε και ο ΠΑΟΚ, λόγω αποβολής του Μουσλίμοβιτς στην εκπνοή.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έκαναν αυτό που τους είχε ζητήσει ο προπονητής τους πριν από την έναρξη του αγώνα, ψάχνοντας από το πρώτο λεπτό το γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε σε μεγάλο βαθμό το άγχος και φυσικά θα τους έβαζε σε ρόλο οδηγού. Και το πέτυχαν στο τέταρτο μόλις λεπτό, όταν ο Μάλαρτζ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από το να ανατρέψει τον Βιεϊρίνια, όταν ο πορτογάλος τον πέρασε από αριστερά και ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Ο Ιβιτς ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το τέταρτο φετινό του γκολ και πρώτο με πέναλτι, βάζοντας "φωτιά" στην Τούμπα. Η Λάρισα -που διαμαρτύρεται για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του πέναλτι- προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μην απειληθεί ιδιαίτερα, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, χάνοντας μάλιστα και μια καλή ευκαιρία στην εκπνοή.

Την "τέλειωσε" η αποβολή
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στους γηπεδούχους, ψάχνοντας τη γρήγορη ισοφάριση, ωστόσο η αποβολή του Κάσας έπειτα από χτύπημα στον Χαλκιά, στο 55` τους "έκοψε" τα πόδια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ούτε ο ΠΑΟΚ απείλησε ιδιαίτερα, αρκούμενος στην καλή κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας, στοιχεία που δεν έφταναν όμως για ένα δεύτερο γκολ, ελέω των κακών τελικών του επιλογών.

Ακόμα και έτσι όμως, ο "Δικέφαλος" εκμεταλλευόμενος την έδρα του (6 νίκες, μία ήττα και 13-3 γκολ υπέρ) κατάφερε να μείνει κοντά στην κορυφή, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την παρένθεση του αγώνα με την ΑΕΚ. Μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους, η αποβολή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην εκπνοή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, φάση που διαμαρτύρονται έντονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: