Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Εργοτέλης Καβάλα 1-0

Μπορεί να μην είχε καλή απόδοση, μπορεί η αντίπαλός του να ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο ο... σκοπός αγιάζει τα μέσα και από αυτή την άποψη ο Εργοτέλης πήρε την ουσία, κερδίζοντας με 1-0 την Καβάλα στο Παγκρήτιο, πιάνοντας, έτσι την τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 21 πόντους. Οι "κιτρινόμαυροι" με το γκολ του Μάρις Βερπακόφσκις, έκαναν το καλύτερο δώρο στον εορτάζοντα προπονητή τους Νίκο Καραγεωργίου, ενώ θα γεμίσουν και τις τσέπες τους με 40.000€, όπως τους είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Απόστολος Παπουτσάκης από την αρχή της εβδομάδας...

Χωρίς να είναι ο καλύτερος, ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο κι ενώ η Καβάλα στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όντας πιο μαχητική και ψάχνοντας περισσότερο το γκολ. Οι ηρακλειώτες, όμως άνοιξαν το σκορ στο 24' μετά από γύρισμα του Λεάλ, και έξυπνη κίνηση του Βερπακόφσκις στο δεύτερο δοκάρι, όπου με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ. Ο Οικονόμου στη συνέχεια δύο φορές πήγε να ξεγελάσει τον Αθανασίου, ωστόσο ο γκολκίπερ του Εργοτέλη έσωσε την εστία του παραχωρόντας κόρνερ.

Το ημίχρονο βγήκε με τους "κιτρινόμαυρους" να προηγούνται και πλέον οι "αργοναύτες" θα έπρεπε να ρισκάρουν περισσότερο για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντομπρασίνοβιτς λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 50', όμως το φάουλ που επιχείρησε βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Απ` την άλλη, ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη στο 59', αλλά ο Βερπακόφσκις από απόσταση αναπνοής με προβολή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ρίσκαρε, αλλά δεν δικαιώθηκε
Κάπου εκεί ο Βαγγέλης Γούτης ξεκίνησε τις κινήσεις από τον πάγκο, προκειμένου να δώσει μια πιο επιθετική πνοή στην Καβάλα. Ετσι, αρχικά έριξε στη μάχη τον Ιωάννου και κατόπιν τον Λάκη μετατρέποντας το σύστημά του από 4-2-3-1 σε 4-4-2, που γινόταν και 4-2-4 σε ορισμένες περιπτώσεις όταν έκανε επίθεση η φιλοξενούμενη ομάδα με τους Ονουάτσι και Λάκη να βοηθάνε τους καθαρούς προωθημένους Γιάννου και Ιωάννου.

Παρόλα αυτά, η Καβάλα δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Εργοτέλη που κάλυψε τα μετόπισθεν με τον καλύτερο τρόπο και με τον Καραγεωργίου να κάνει δύο αλλαγές στα τελευταία λεπτά για να κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, κράτησε το υπέρ του 1-0 και βρέθηκε στην τετράδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: