Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ο Μέσι παρέλαβε τη "Χρυσή Μπάλα"

Στο Παρίσι βρέθηκε την Κυριακή (06/12) ο Λιονέλ Μέσι για να παραλάβει τη "Χρυσή Μπάλα" από τον διευθυντή του France Football, Ντενίς Σαμιέρ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο αργεντινός άσος ήταν αυτός που κατέκτησε τον σχετικό τίτλο από το γαλλικό περιοδικό για τη χρονιά 2009.

Το βραβείο αυτό ήρθε να σφραγίσει μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον Μέσι, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τρεμπλ από την Μπαρτσελόνα, δηλαδή πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας και Champions League. Ο ίδιος θέλησε να αφιερώσει τον τίτλο στους συμπαίκτες του:

"Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους συμπαίκτες μου. Θέλω να το μοιραστώ μαζί τους, με κάνει πολύ ευτυχισμένο. Είναι πολύ ικανοποιημένος που γίνομαι ο πρώτος Αργεντινός που παίρνει αυτό το βραβείο και ο πρώτος που έχει μεγαλώσει στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους φίλους μου και κυρίως τα αδέρφια μου που ήταν πάντα στο πλευρό μου", δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Μέσι και πρόσθεσε:

"Μακάρι να μπορούσα να το ξανακερδίσω. Αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς θα πάνε τα πράγματα στην Μπαρτσελόνα και την Αργεντινή. Θέλω να επαναλάβω αυτά που κερδίσαμε τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και ατομικά, αλλά και να κερδίσω τίτλους με την Αργεντινή, όπως το Μουντιάλ ή το Copa America. Θέλω να ωριμάζω σαν παίκτης και να κερδίζω τίτλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: