Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Εως πότε θα βρίσκει πατέντες ο Κωστένογλου;

Ενα παιχνίδι που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ, κατέληξε σε "θρίλερ", στο οποίο η Ενωση κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, την πέμπτη κατά σειρά, με νύχια και με δόντια. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Εως πότε θα βρίσκει πατέντες ο Κωστένογλου;
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να καλύψουν εννέα απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών τους, χωρίς να έχουν απώλειες. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ το κατάφερε, καθιστά πολύ σημαντική τη χθεσινή της νίκη. Ομως σ' αυτό το παιχνίδι, με έναν αντίπαλο αξιόμαχο και δυνατό όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, φάνηκε ότι τα όρια της ΑΕΚ εξαντλούνται.
Οι άσοι που βγάζει ο Κωστένογλου από το μανίκι του δεν μπορεί να είναι ατελείωτοι. Χθες η ομάδα του έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο 25λεπτο, πέτυχε ένα γκολ, έχασε μια δυο καλές ευκαιρίες, αλλά όταν τα Γιάννινα βρήκαν τα πατήματά τους στο γήπεδο, με την παρέμβαση και του Αναστασιάδη, τα πράγματα για την ΑΕΚ δυσκόλεψαν.
Ωστόσο, η Ενωση είχε την τύχη να βρει ένα ακόμη γκολ, δώρο του Πάντου, που δεν συνεννοήθηκε με τον τερματοφύλακά του. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε πολύτιμο για την ΑΕΚ, αφού είτε από κούραση είτε επειδή επαναπαύτηκαν οι παίκτες της, ο ΠΑΣ πήρε την πρωτοβουλία και με συνεχή κατοχή μπάλας προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Συσπειρωμένοι στο μισό γήπεδο οι Ενωσίτες έκλειναν τους διαδρόμους, αδυνατούσαν όμως να κρατήσουν την μπάλα και να βγουν μπροστά, εξαιτίας κυρίως της κούρασης του Χοσέ Κάρλος, αλλά και των λαθών του Μάκου και του Κλωναρίδη. Ευτυχώς για την ΑΕΚ υπήρχε ένας συγκινητικός Γεωργέας που έκανε δουλειά για τρεις.
Το σκορ μειώθηκε στο 72' και στο 84' ο Αραμπατζής με εκπληκτική απόκρουση αποσόβησε την ισοφάριση σε φάουλ του Κυριάκου. Εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε το ματς, αφού η ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες του ΠΑΣ μακριά από την εστία της.
Παραμένει λοιπόν η Ενωση στην κορυφή της βαθμολογίας κι αυτό ήταν καλό και για τους οπαδούς της, που χθες είχαν μεγάλη προσέλευση στο ΟΑΚΑ και αποζημιώθηκαν αν όχι από το θέαμα, τουλάχιστον από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: