Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Έπιασαν και... την ΑΕΚ του Ριβάλντο!!

Η χαρά του ποδοσφαίρου επέστρεψε για την ΑΕΚ χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο! Γράφει ο Γιώργος Γαλάτσης.
Έπιασαν και... την ΑΕΚ του Ριβάλντο!
Μαζί γύρισε στο πλευρό της ομάδας και ο κόσμος της, που δεν ήθελε και πολύ για να ξεπεράσει σε προσέλευση τους 18.000 θεατές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!
Μιλάμε για ανέλπιστα ωραίες καταστάσεις για μια ΑΕΚ, που εξακολουθεί να ζει «στα όρια της φτώχειας» και είχε δει πριν από λίγα 24ωρα τους ποδοσφαιριστές της να βγάζουν ανακοίνωση για τα δεδουλευμένα τους!
Μιλάμε για καταστάσεις που γίνονται ακόμη ωραιότερες, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή η ομάδα που ισοφάρισε χθες την επίδοση της «ΑΕΚ του Ριβάλντο» στα ματς του α' γύρου με τις 5 σερί νίκες παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς 8 βασικούς ποδοσφαιριστές!
Ολα... τα μωρά στην πίστα, που 'λεγε και ο ΛΕ-ΠΑ, έριξε και χθες ο πρωτομάστορας αυτής της... απογείωσης Νίκος Κωστένογλου! Κι αυτά τον αντάμειψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ο Κλωναρίδης, για παράδειγμα, είχε διαστήματα μέσα στο ματς που σε έκανε να πιστεύεις ότι έχει «φάει» τη Super League... με το κουτάλι!
Τι να πεις κανείς και για τον... γέροντα, τον Νίκο Γεωργέα, που βάλθηκε στη «δύση» της καριέρας του να «διδάξει» τη θέση του αμυντικού χαφ σε συμπαίκτες και αντιπαλους!
Ο «Κωστέ» μπορεί να έχει παράπονα από την πτώση των ποδοσφαιριστών του μετά το 2-0, ωστόσο γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να τα 'χει όλα από 11 «παιδιά» που συγκρότησαν μια... άκρως πειραματική σύνθεση.
Το ζήτημα σ' αυτές τις ειδικές περιπτώσεις είναι η νίκη. Και η ΑΕΚ τα κατάφερε κι αυτήν τη φορά, αποζημιώνοντας τον κόσμο της σ' αυτήν τη μαζική επάνοδό του στις εξέδρες.
Ο ΑΕΚτζής είδε και χθες τους... «αυτοί είμαστε» που λέει και ο Μάκος να ιδρώνουν τη φανέλα, να κυνηγάνε μέχρι και την τελευταία φάση, να κάνουν άλλη μια «κατάθεση ψυχής» μέσα στο τερέν. Κι αυτό του αρκεί στην παρούσα στιγμή, διότι τα τελευταία χρόνια είχε σιχαθεί να βλέπει ακριβοπληρωμένες βεντέτες της Λατινικής Αμερικής να χάνονται σε τέτοιους αγώνες και φεύγοντας από το γήπεδο να 'χουν και το θράσος να «την πέφτουν» στον προπονητή τους για το σύστημα και την τακτική που δεν τους ταιριάζει!
Ελπίζω έπειτα από μια... καταβασανισμένη 3ετία από τέτοιες καταστάσεις να 'χει καταλάβει μέχρι και ο τελευταίος παραμυθιασμένος ΑΕΚτζής τι συνέβαινε τα περασμένα χρόνια στην ομάδα του! Του τον έδωσαν να το καταλάβει καλά ο Κλωναρίδης, ο Τσίτας, ο Κοντοές, ο Καράμπελας, ο Σιαλμάς, ο Ρίκκα και ο Γεωργέας σε ρόλο αμυντικού μέσου!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: