Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Δικέφαλοι για ένα ημίχρονο!!

Τα πρώτα 45 λεπτά των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ έβγαζαν μια "υγεία" για τους δύο Δικεφάλους. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Δικέφαλοι για ένα ημίχρονο
Μια εικόνα ενθαρρυντική για τους οπαδούς των δύο συλλόγων, που μέσα στα τόσα οικονομικά προβλήματα των ομάδων τους, είχαν λόγους να πανηγυρίσουν.

Στην Θεσσαλονίκη η επιστροφή όλων των βασικών, έδωσε την δυνατότητα στον Μπόλονι να κατεβάσει την κλασσική 11άδα, μετά από πολύ καιρό. Και αυτοί απέδειξαν ότι διαθέτουν την ποιότητα για να κρατηθούν σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που πλήρωσε ο ΠΑΟΚ στο διάστημα με τις διπλές υποχρεώσεις του, ήταν η έλλειψη βάθους στον πάγκο.
Κάποιοι από τις ρεζέρβες «στάθηκαν», είναι όμως πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τέτοια κατάσταση, χωρίς να διαθέτεις ισάξιους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα όταν προκύπτουν τόσοι τραυματισμοί. Πάντως μέχρι να επαναρχίσουν οι υποχρεώσεις του Γιουρόπα Ληγκ, υπάρχει το περιθώριο να σταθεροποιήσει την απόδοση του και να καλύψει αρκετό από το χαμένο έδαφος, εντός των συνόρων.

Στα σημαντικά, το θερμό χειροκρότημα, την ώρα της αλλαγής του Σαλπιγγίδη, κάτι που είχε ανάγκη μεγάλη ο Έλληνας επιθετικός. Ό,τι και αν γίνει με το συμβόλαιο του, όποια απόφαση και αν πάρουν οι δυο πλευρές, είναι άδικο να μην του αναγνωρίζουν, ότι τα δίνει όλα για την ομάδα.

Στο ΟΑΚΑ, όσο η ΑΕΚ είχε δυνάμεις, παρουσίασε σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η αναγκαστική παρουσία (λόγω τραυματισμών) πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών στο αρχικό σχήμα, κοστίζει σε εμπειρία. Κάτι που φάνηκε στο 2ο ημίχρονο, μετά την μείωση του σκορ από τον ΠΑΣ, όταν και δυσκολεύτηκε αρκετά η ΑΕΚ για το τρίποντο. Παράλληλα όμως προσδίδει πνευμόνια και ταχύτητα, που επιτρέπει στον Κωστένογλου να πιέζει ψηλά, την άμυνα του αντιπάλου. Κυρίως με ομάδες επιπέδου ΠΑΣ, και να τις δυσκολεύει αφάνταστα στην ανάπτυξη, κερδίζοντας μπάλλες και δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ.

Μέχρι τώρα την διαφορά στην απόδοση, όταν επέρχεται κούραση, δεν την έχει πληρώσει. Το ερώτημα παραμένει όμως: πόσο καιρό θα αντέξει ο Δικέφαλος, όχι μόνο τα οικονομικά προβλήματα, αλλά τις τόσες απουσίες, για να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί ψηλά στην βαθμολογία.

ΥΓ1 Απολαυστικός ο Άγγελος Αναστασιάδης στο φινάλε με τις δηλώσεις του, έδειξε πόσο πολύ του είχε λείψει η καθημερινή τριβή με τον πάγκο, μετά το πέρασμα του από την εθνική Κύπρου.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: